НОВИНИ

Георги Марков: Ще имаме правителство на победените

bnt avatar logo
от БНТ
10:02, 11.04.2021
10345
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Птичка е кацнала на рамото на Слави Трифонов. Никога в българската история не се е случвало зад един кандидат за министър-председател, мисля, че той ще е кандидат, защото е европейска практика лидерът да поеме отговорност, да има зад гърба си 165, макар и победени, депутати. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Георги Марков, бивш депутат от ГЕРБ.

За трети път в България победени ще управляват страната. При мандата на Беров се създаде паралелната държава, при мандата на Орешарски ни спряха еврофондовете. Ще ни вкарат в национална катастрофа, от която пак Борисов ще трябва да ни спасява, посочи той.

Проблемът, че Борисов не може да управлява, е в избирателния закон на БСП, с нисък праг за влизане, който води до раздробен парламент и обрича България на коалиции в коалиции, които се разпадат, допълни още Марков.

Според него навлизаме в партийно-политическа криза, защото имаме парламент, в който присъстват партии, за които не са гласували над 50 % от българските избиратели. Партията на негласувалите е по-голяма от всички останали. Ще имаме правителство на победените, каза още Георги Марков.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още от темите в "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Южна Корея възобновява ваксинирането с "Астра Зенека"
Южна Корея възобновява ваксинирането с "Астра Зенека"
Борисов: С право можем да кажем, че хората одобряват това, което правим (ВИДЕО)
Борисов: С право можем да кажем, че хората одобряват това, което правим (ВИДЕО)