НОВИНИ

ГЕРБ: Имаме експерти, които да предложим за кабинет, ако не получим знак, че ще се търси решение на кризите

bnt avatar logo
от БНТ
14:17, 26.10.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев започна консултациите с парламентарно представените партии преди връчването на първия мандат за съставяне на кабинет. Първи на "Дондуков" 2 бяха поканени представителите на най-голямата парламентарно представена сила ГЕРБ-СДС.

"Ако не получим какъвто и да е знак, че ще се търси възможност за решаване на кризите пред България с отговорност у всички нас, то ние за пореден път ще демонстрираме не само самочувствие, но имаме и експерти, които можем да предложим за кабинет. Има още време, не ни каза президентът кога ще връчи мандата, той следва текстовете на Конституцията, ще проведе консултации с всички останали, така че предстои", заяви Десислава Атанасова след консултациите.

Радев на консултациите с ГЕРБ-СДС: Към вас се гледа с голяма надежда за съставяне на правителство

Снимки: БГНЕС

В началото на срещата днес Румен Радев поздрави ГЕРБ-СДС за победата на изборите. "Вярвам, че осъзнавате, че това е голяма отговорност заради тежката политическа и социално-икономическа криза. Към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда за съставяне на правителство, което да може да носи отговорността. Съставянето на правителство е важно не само, за да има страната ни редовно управление, но и да се гарантира живота на 48-ото Народно събрание, което има да свърши огромен по обем работа", обърна се президентът.

Вчера държавният глава предупреди, че няма да бърза с връчването на първия мандат с надеждата, че партиите ще постъпят разумно и ще преодолеят различията, за да се стигне до стабилно мнозинство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Гешев представи пред прокурорите три групи мерки за справяне с престъпността
Иван Гешев представи пред прокурорите три групи мерки за справяне с престъпността
Анте Шимунджа: Излизаме за победа срещу Бетис
Анте Шимунджа: Излизаме за победа срещу Бетис