НОВИНИ

ГЕРБ победи БСП и ДПС на частичните местни избори днес

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:05, 27.09.2020
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

ГЕРБ спечели частичните местни избори в цялата страна срещу кандидатите на БСП и ДПС. Още на първи тур с победата се поздравиха кандидатите на ГЕРБ в Септември, Стрелча, Соколаре, Бозвелийско, Киченица, Медовина, Карагеоргиево, Острец и Брестак. ГЕРБ губи изборите в Бохот, Брягово, Къпиновци, Водно и Аканджиево.

На първия тур Метин Латифов от ГЕРБ печели местния вот в с. Карагеоргиево, община Айтос, изпреварвайки кандидата на ДПС. Също на първи тур Юзджан Рамаданов от ГЕРБ бе избран за кмет на с. Киченица, община Разград. ГЕРБ ще има кмет и в с. Медовина, община Попово. Тодор Борисов спечели срещу кандидата на АБВ.

С победа над кандидата на БСП Иван Параскевов печели изборите в най-голямото село в община Провадия – Бозвелийско. Йошка Цветкова става кмет на с. Соколаре (община Бяла Слатина), след като още на първи тур победи кандидатите на ДПС и БСП, съобщиха от ГЕРБ.

Също така Виолета Кръстева и Нели Димитрова от ГЕРБ печелят изборите в кметство Острец, община Търговище, и с. Брестак, община Вълчи дол, тъй като са единствените кандидати. Същото важи и за подкрепения от ГЕРБ кандидат за кмет на община Септември Васка Рачева. Според паралелното преброяване в община Стрелча подкрепения от ГЕРБ Георги Павлов печели срещу кандидата на АБВ.

ГЕРБ губи изборите в с.Бохот (община Плевен), с. Брягово (община Първомай), с. Къпиновци (община Исперих), с. Водно (община Дулово) и с. Аканджиево (община Белово).

На балотаж с БСП следващата неделя отиват кандидатите на ГЕРБ в с. Карлуково, община Луковит, и с. Тенево, община Тунджа.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и членовете на Изпълнителната комисия на партията поздравяват всички новоизбрани кметове на провелите се днес частични местни избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветровито време и валежи днес
Ветровито време и валежи днес
Няма пострадали при верижната катастрофа между три тира
Няма пострадали при верижната катастрофа между три тира