НОВИНИ

ГЕРБ внесе предложение за създаване на комисия за парк Росенец

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
22:41, 21.04.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
герб внесе предложение създаване комисия парк росенец
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внесе в парламента предложение
за създаване на парламентарна комисия на тема природен парк Росенец.
То е подкрепено с нeобходимия брой подписи. Идеята за такава комисия е предлагана многократно от "Демократична България".

Именно техни представители бяха главните лица в акцията по акостиране на брега на парка миналото лято близо до имоти, в които летува почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Сега според предложението на ГЕРБ комисията трябва да проверява дали обектите на територията и действията на политически сили и служители на НСО по време на акцията, излъчена на живо в интерент, са били законни.

"Ние от ГЕРБ заявяваме, че наша категорична позиция е, че истината трябва да стане известна на всички български граждани. Затова смятаме, че Народното събрание с акта на създаване на тази комисия трябва пред цялото ни общество да заяви законосъобразни ли са били действията на длъжностните лица, без значение дали са от местната власт или от изпълнителната, по отношение на всички обекти, намиращи се на територията на парк Росенец, както и всички действия, свързани с представители на политическите партии", заяви Десислава Атанасова.

"ГЕРБ се опитаха да откраднат иницативата. Те са гледали поне 3 мои интервюта, че ще инициираме такава комисия и за да избегнат отговорността да подкрепят наше предложение, внасят тяхно. Моята реакция на това нещо е, че ГЕРБ избързват малко и закъсняват фатално. Защото големият въпрос към тях е защо не внесоха такава анкетна комисия в предишния парламент", заяви Христо Иванов.

"Нека да видим предмета на тази комисия и тогава ще коментираме. Как да коментираме нещо дето не го знаем какво е. И вие не го знаете.Някой някъде на някого нещо си бил казал. И ние да коментираме, малко ми е трудно. Лично на мене. Вие, ако можете, формулирайте какъв е предметът", заяви Мустафа Карадайъ.

Като много закъсняла определиха идеята на ГЕРБ и от "Изправи се! Мутри вън!".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди демонстрираха в защита на Навални
Хиляди демонстрираха в защита на Навални
Тодор Иванджиков: Загубите за авиационния сектор в България надхвърлят 100 млн. лева
Тодор Иванджиков: Загубите за авиационния сектор в България надхвърлят 100 млн. лева