НОВИНИ

Гимнастичката Валентина Георгиева: Пак ще се върна в играта, даже ще съм по-силна

валентина георгиева тежка контузия финала прескок европейското първенство
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:06, 30.09.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

„Пак ще се върна в играта, даже ще бъда по-силна. Идвам в залата заради моят треньор Филип Янев. Той се чувствам сам, когато ме няма. Не му е никак лесно след това, което стана. Той знае, че аз съм от хората, който не се отказват. Ще направя всичко възможно да го зарадвам. Всичко ще бъде наред“, това каза 21 дни след операцията, която претърпя най-добрата ни гимнастичка в момента Валентина Георгиева.

Възпитаничката на Филип Янев си контузи коляното си на 14 август по време на финала на прескок на европейското първенство в Мюнхен. На 9 септември Георгиева беше оперирана. При интервенцията извършена от д-р Иван Василев и неговия екип в “Спортсклиник Еуровита” в София бяха възстановени кръстните връзки и менискус.

„Аз се чувствам доста добре. Почти нямам болки в коляното. По време на рехабилитацията е нормално, тъй като крака трябва да се опъне. Това е необходимо за да може като махна шината и патериците ходенето и връщането на мускулатурата за стане по-бързо. Рехабилитацията се развива бързо, защото коляното ми вече е почти опънато докрай. Докторите не могат да ми дадат гаранция, но не трябва да избързваме с натоварването, защото може отново да се скъса. Имало е вече такъв случай, при който по време на рехабилитацията връзката се е скъсала отново и нещата са се усложнили твърде много. За това няма да бързам и ще изчакам. Всичко с времето си“, сподели Валентина Георгиева и допълни:

„Днес за първи път дойдох в залата. Страшно много ми се тренира. Чувствам се все едно не съм почивала едни месец, а цяла година. Всички много ми се радват. Някой ми казват, че като съм в залата ги мотивирам да се развиват. Залата е моята среда. Тук се чувствам по-добре и съм по-спокойна. Сега все по-често ще идвам и ще започна да възвръщам формата си, главно от кръста нагоре. Ще наблегна на силата. Но, пак казвам, няма да се правя на герой и няма да бързам. Този път наистина ще изчакам“

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с двама представители на Световното по спортна гимнастика в Ливърпул
България с двама представители на Световното по спортна гимнастика в Ливърпул
Гълъб Донев и Илхам Алиев обсъдиха газа от Азербайджан
Гълъб Донев и Илхам Алиев обсъдиха газа от Азербайджан