НОВИНИ

Гласуваме за парламент за пети път за 2 години, как младо момиче стартира успешен бизнес за същия период

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
22:00, 25.03.2023
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

Следващата неделя ще гласуваме за парламент за пети път в рамките точно на две години. И нито един от резултатите не доведе до стабилно управление, а само задълбочи политическата криза.

Две години обаче за всички нас, избирателите, животът продължава. Как той беше белязан от политическото безвремие по време икономическа криза, война и пандемия.

Отваряме ефира за хората, които имат право на глас в рубриката ни "Вашият глас". Първият ни разказ е за това как може да стартираш успешен бизнес в същия период, в който политиците не могат да стартират успешен парламент.

Тя е на 23 и вече е направила своя избор - да гради бизнес в България.

"Никога не съм си представяла, че това може да е основното нещо, с което да се занимавам. Но пък по щастливо стечение на обстоятелствата се случи така, че да си отворя собствена пекарна за канелени рулца тук в София. Не съм имала почивен ден през тази последна една година, в която съм го започнала", заяви Кристин Радоилова.

Пекарната ѝ е връстник на опитите за съставяне на стабилно правителство. За разлика от неуспешните опити на политиците, нейният бизнес засега жъне категорични успехи.

-БНТ: За момента върви добре?
Кристин Радоилова: За момента върви страхотно.

Но и това "страхотно" е въпреки. Въпреки нестабилния и политически, и икономически момент в държавата.

"Всичко, което съм срещала от началото до сега, са по-скоро спънки и трудности. В един ден да се събудим и маслото да е с 45% по-висока цена. Което те поставя в изцяло нова за теб ситуация. Беше пълно с много нестабилни моменти, много промени, по които трябваше много бързо да се адаптираме. Когато се опитваш да градиш един стабилен бизнес - това непременно се отразява. Но пък въпреки това вярвам, че всичките усилия си заслужават", допълни Кристин Радоилова.

Звучи странно, но следващата неделя Кристин се надява да има по-малко клиенти. За да има повече гласуващи.

"Дори в деня на изборите пекарната ще работи до по-рано. Ще сме с намалено работно време, за да сме сигурни, че не само хората, които работят тук, но и хората, които евентуално искат да са при нас в късен следобед, ще отидат да гласуват", каза още Кристин Радоилова.

Рецептата за канелените рулца остава нейна тайна. Надява се след тези избори да бъде открита и друга рецепта - за стабилно управление.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как властите в Букурещ се справят с поскъпването и цените?
Как властите в Букурещ се справят с поскъпването и цените?
Георги Иванов: Загубата от Черна гора не бива да сваля доверието към Кръстаич
Георги Иванов: Загубата от Черна гора не бива да сваля доверието към Кръстаич