НОВИНИ

Главен комисар Ивайло Иванов: Няма да има полицаи на всяка алея

bnt avatar logo
от БНТ
07:50, 27.04.2020
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Полиция ще виждаме и в парковете, за да се следи дали се спазват всички предписания на властите. Организацията е главно на кметове на общини, но главният секретар на МВР Ивайло Иванов вече е дал указания на всички областни директори да оказват пълно съдействие.

Ивайло Иванов - гл. секретар на МВР: В даден парк, който ще бъде отворен в часовия диапазон, се създава една организация откъде може да се влиза, откъде може да се излиза, на какво разстояние, каква е да посоката на движение, за да няма струпване. В повечето паркове ще има доброволци, ще има охранителни фирми и ще има полицаи, които евентуално ще окажат съдействие на тези доброволци при някоя конфликтна ситуация. Ако някой очаква, че ще има полицай на всяка алея, не е това идеята.

Леко с притеснение приемам това разхлабване на мерките, защото при нас нещата не са много добре, коментира още главният секретар на МВР.

Гражданите, които не спазват правилата, могат да получат административни санкции.

Според главния секретар има задръствания по КПП-та, тъй като хората са безотговорни и продължават да пътуват, въпреки забраната. За петъчния ден МВР е събрало 35 000 декларации само на изходите на София. Всички ще бъдат проверявани.

Ивайло Иванов - гл. секретар на МВР: От 17 717 проверени декларации в периода 17-14 април 788 човека са посочили като основание пътуване до работа, а нямат трудов договор. Отделно 159 също са посочили за основание работа, а са регистрирани в Бюрото по труда.

До момента в МВР има 36 заразени служители с коронавирус, от които 10 излекувани.

Ще поискаме включване на армията, когато има много заразени служители на МВР и те нямат физическа възможност да изпълняват функциите си. Армията ни помага във всяко едно отношение, каза главният секретар на МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мирослав Ненков: Токсично е отношението към лекарите през последните години
Мирослав Ненков: Токсично е отношението към лекарите през последните години
Нови мерки срещу коронавирус за кв. Речица и кв. Надежда в Сливен
Нови мерки срещу коронавирус за кв. Речица и кв. Надежда в Сливен