НОВИНИ

Главният прокурор: Прокуратурата няма да бъде въвличана в дребни политически игрички

bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 09.07.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Главният прокурор Иван Гешев коментира скандала с Христо Иванов и негови съпартийци, след като във вторник, при опит да стигнат до плажа в база "Росенец", те бяха спрени от охранители, за които президентът Румен Радев обяви, че са от НСО.

"Опитът на един неуспял политик да щурмува "зимния дворец", не беше успешен. Това е проблем на други институции", настоя обвинител №1.

Той заяви категорично, че прокуратурата няма да бъде въвличана в дребни политически игрички и допълни, че наближава изборна година, но по думите му сме в предизборна ситуация доста по-рано.

"Политиците правят най-доброто, но ако това е най-доброто – всеки да си прави изводите. Политиците не ме вълнуват – дали става дума за това лице с гумената лодка, за президента или министър-председателя", отсече Гешев.

Главният прокурор добави, че НСО е на подчинение на президента и ако има данни за престъпления, то прокуратурата ще работи, но какво се случва в НСО е работа на президента.

Главният прокурор коментира и темата с незаконния боклук. По думите му такава практика не може да бъде допускана никъде другаде в Европейския съюз.

"Законите са за всички и не е редно богатите да си мислят, че могат да си позволят всичко без последствия", заяви категорично Гешев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържан е Пламен Узунов
Задържан е Пламен Узунов
Ким Клайстерс не се отказва от завръщането си, въпреки пандемията.
Ким Клайстерс не се отказва от завръщането си, въпреки пандемията.