НОВИНИ

Главният вирусолог на САЩ се самоизолира за 14 дни

главният вирусолог сащ самоизолира дни
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:10, 10.05.2020
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Директорът на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ - д-р Антъни Фаучи, който е и член на експертния съвет на САЩ за борба с коронавируса, се самоизолира за две седмици и ще работи дистанционно, след като стана ясно, че може да е имал непряк контакт с един от служителите на Белия Дом, който е бил заразен с COVID-19, предаде "Си Ен Ен".

В петък стана ясно, че говорителят на вицепрезидента Майк Пенс е заразен с коронавирус.

Д-р Фаучи ще продължи да работи дистанционно по задачи в рамките на Междуведомствената работна група за борба с вируса, създадена от Белия дом. Лекарят ще продължи да посещава изследователския си център, но при условието да бъде напълно сам там. Фаучи е задължен да носи предпазна маска непрекъснато, и всеки ден ще бъде тестван, независимо, че предния ден е бил с отрицателен резултат.

Преди дни други двама членове на работната група на Белия дом за борба с COVID-19 бяха поставени под карантина. Пълна двуседмична изолация е наложена на шефа на Федералните центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ Робърт Редфийлд, както и на ръководителя на Администрацията по храните и лекарствата (към Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ) Стивън Хан.

Според последни данни на университета Джонс Хопкинс, който прави статистика за случаите на коронавирус въз основа на данни от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани повече от 1,3 милиона случая на зараза, като 78 794 души са починали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проучване на КНСБ: Джиндифилът поскъпна със 100%, антибактериалният гел удари 44 лева
Проучване на КНСБ: Джиндифилът поскъпна със 100%, антибактериалният гел удари 44 лева
Отварят център за тестване за COVID-19 в сградата на Европейския парламент
Отварят център за тестване за COVID-19 в сградата на Европейския парламент