НОВИНИ

Гол на Лаутаро донесе трите точки на Интер в дербито с Милан

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:19, 06.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
гол лаутаро донесе точки интер дербито милан
Слушай новината

Отборът на Интер спечели 178-то издание на "Дербито на Милано", след като победи с минималното 1:0 градския съперник Милан в дербито на 21-ия кръг в италианската Серия "А".

На "Стадио Джузепе Меаца" "нерадзурите" започнаха по-силно срещата и още до 10-та минута пред Лаутаро Мартинес се откриха две страхотни възможности да открие резултата, но при първата ударът му бе отразен от стража на "росонерите" Чиприан Татарушану, а при втората аржентинецът прати топката встрани от целта.

По-добрата игра на Интер обаче продължи и това най-после даде резултат в 34-та минута. Хакан Чалханоглу центрира от ъглов удар, а на правилното място в наказателното поле се оказа Лаутаро, който с глава матира Татарушану за 1:0.

След почивката Милан заигра по-добре, след като Стефано Пиоли пусна в игра Рафаел Леао, но въпреки това "росонерите" стигнаха единствено на изстрел на Браим Диас, който не затрудни Андре Онана и опит Оливие Жиру от пряк свободен удар, преминал покрай вратата.

В същото време Интер продължи да бъде все така опасен в предни позиции и в 89-та минута Лаутаро за втори път прати топката във вратата на Милан, но този път попадението му не бе зачетено заради тънка засада.

В крайна сметка тази ситуация не повлия по никакъв начин на крайния изход от двубоя и "нерадзурите" спечелиха трите точки.

По този начин футболистите на Симоне Индзаги запазват 2-то място в подреждането с 43 точки, докато след третата поредна загуба в Серия "А" Милан е 6-ти с 38 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гроздан Караджов: Изплатени са 300 млн. лв. по незаконните инхаус процедури за магистрали
Гроздан Караджов: Изплатени са 300 млн. лв. по незаконните инхаус процедури за магистрали
Приютите за бездомни в готовност да посрещнат нуждаещите се през студените дни
Приютите за бездомни в готовност да посрещнат нуждаещите се през студените дни