НОВИНИ

Голдън Стейт се класира за финала в Западната конференция

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:53, 14.05.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
голдън стейт класира финала западната конференция
Слушай новината

Отборът на Голдън Стейт Уориърс се класира за финалите в Западната конференция на НБА, след като спечели с 4:2 победи серията си срещу Мемфис Гризлис във втория кръг от плейофите на НБА.

В мач №6 между двата тима "воините" се наложиха със 110:96 в своята зала "Чейс Сентър" в Сан Франциско.

Стеф Къри и компания изковаха успеха срещу "гризлитата" в последната четвърт, след като преди нейното начало резултатът беше 78:77 в полза на Уориърс. В средата на решителните на 12 минути дори гостите от Мемфис имаха крехък аванс при 89:87.

В последните шест минути обаче домакините взеха нещата в свои ръце и след серия от 23:7 точки си осигуриха победата в този двубой, а с това и крайният успех в серията.

Големите звезди на Голдън Стейт Клей Томпсън и Стеф Къри станаха най-резултатни за своя тим, записвайки съответно 30 и 29 точки за успеха. За гостите от Мемфис пък Дилън Брукс приключи с 30 пункта.

Във финалите на Западната конференция Уориърс ще се изправят срещу Финикс Сънс или Далас Маверикс, които в понеделник сутринта българско време излизат един срещу друг в решителен седми мач от серията.

На Изток пък тимът на Бостън Селтикс надигра със 108:95 шампиона Милуоки Бъкс, изравнявайки резултата в серията на 3-3 победи. По този начин и тези два отбора ще се нуждаят от седми мач помежду си, за да определят съперника на Маями Хийт във финалите на Източната конференция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус с украински граждани се запали на АМ "Черно море" (СНИМКИ)
Автобус с украински граждани се запали на АМ "Черно море" (СНИМКИ)
Волейболните национали до 22 години победиха Сърбия в контрола
Волейболните национали до 22 години победиха Сърбия в контрола