НОВИНИ

Готов ли е Благоевград да посрещне футболния мач между Пирин и ЦСКА?

готов благоевград посрещне футболния мач пирин цска
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 21.04.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

В неделя, 23 април, на благоевградският стадион „Христо Ботев“ ще има много интересен футболен мач. Местният отбор Пирин приема лидера в Първа лига ЦСКА. Двубоят от 27-ия кръг на първенството е с начален час 17:45 часа.

С очакванията за пълен стадион идват, разбира се, и притесненията за евентуални сблъсъци между привържениците на двата тима.

„Умоляваме за добра организация на мача. Мисля, че полицията ще осигури добра организация, под която мероприятието да премине без инциденти и без напрежение. Притесненията са ни свързани с това, че секторът за гости е малък и за в бъдеще предлагаме да се направи нова трибуна за гостуващите агитки, за да бъдат далеч една от друга двете агитки. Искаме да има буферна зона, за да се избегне напрежението между феновете на Пирин и ЦСКА. Специално с феновете на ЦСК никога не е имало напрежение в Благоевград. Няма да има никакъв инцидент от наша страна“, заяви представителят на феновете на „орлетата“ Станислав Илиев.

„От страна на ОД на МВР Благоевград е създадена е създадена необходимата организация за подсигуряване сигурността на всички фенове и граждани, които ще посетят срещата между Пирин и ЦСКА. Изготвен е план, в който са заложени конкретни действия, които се изпълняват конкретни действия. С феновете на двата отбора бяха проведени няколко инструктивни срещи, на които и двете страни декларираха, че нямат намерения да се стига до ексцесии. Двете агитки разбраха, че полицията ще присъства на стадиона, за да се осигури нормалното протичане на срещата. Имаме опит в провеждането на такива срещи“, заяви началникът на „Охранителна полиция“ в ОД на МВР Благоевград Димитър Ичев.

„Отпуснати са 800 билета за феновете на ЦСКА. Повечето от тях са изкупени към момента. В готовност сме да предоставим и още билети, може би бройката им ще нарасне до 2000 броя. Клубът е подготвен за срещата. Спокойни сме“, каза от своя страна представителят на ръководството на ФК Пирин Благоевград Николай Дяков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok П

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съюзниците от НАТО обсъждат допълнителна подкрепа за Украйна
Съюзниците от НАТО обсъждат допълнителна подкрепа за Украйна
Огромно дърво падна на булеварда пред сградата на община Варна
Огромно дърво падна на булеварда пред сградата на община Варна