НОВИНИ

Грациите на България и Бразилия с контролна тренировка седмица преди старта на световното първенство

грациите българия бразилия контролна тренировка седмица старта световното първенство
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФХГ
14:31, 16.08.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Броени дни преди началото на 40-ото световното първенство по художествена гимнастика във Валенсия (23-27 август) на националната база "Раковски" се проведе контролна тренировка на нашите представителки на шампионата в индивидуалната надпревара Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева.

Участие в заниманието взе и отборът на Бразилия - Барбара Домингос, Джована Сантос, както и ансамбълът на "Селесао".

Тренировката бе наблюдавана зорко от президента на БФХГ Илиана Раева, трикратната абсолютна световна шампионка Мария Гигова, вицепрезидент Невяна Владинова, директора на националните отбори Деспа Кателиева, генералния секретар на БФХГ Росина Атанасова, съдийките Даниела Велчева, Християна Тодорова и Виктория Данова, психологът на отбора проф. Татяна Янчева, както и от треньорския щаб на отборите.

Припомняме ви, че България ще търси втора квота за олимпийските игри в Париж в индивидуалната надпревара, за което се разчита на Боряна Калейн, която ще изиграе пълната си програма от четири съчетания. Стилияна Николова пък, която вече спечели първата индивидуална квота ще играе три съчетания - обръч, топка и бухалки, а лентата е поверена на Ева Брезалиева.

Ансамбълът ни е състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов. Радина Томова, София Иванова и Камелия Петрова вече има квота за Париж 2024, но на шампионата на планетата в Испания те ще опитат да защитят титлата си от София през миналата година.

В петък (18 август) от 18:00 часа в зала "София" ще се проведе и открито контролно състезание на отборите на България и Бразилия, на което зрителите ще могат да видят в действие представителките в индивидуалната надпреварата и ансамблите и на двата тима за световното първенство във Валенсия, което стартира точно след седмица и ще може да наблюдавате НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Найденов за убийството на Алексей Петров: Ако имаше правосъдие, може би нямаше да се стигне дотук
Бойко Найденов за убийството на Алексей Петров: Ако имаше правосъдие, може би нямаше да се стигне дотук
Съдът остави в ареста обвиняемия за жестокото убийство в София
Съдът остави в ареста обвиняемия за жестокото убийство в София