НОВИНИ

Градският транспорт възобновява дейността си, но с намалено работно време вечер

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
07:53, 07.05.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

От днес синята и зелената зона в София възобновяват дейността си. Поетапно ще се връща и разписанието на градския транспорт.

Синята зона ще функционира в обичайния режим. А до понеделник-вторник и всички линии ще бъдат върнати в първоначалния обем, но с намалено работно време вечер. Това означава, че градските линии ще се движат до около 22ч., а крайградските – до около 22:30ч.

Димитър Дилчев – директор на Центъра за градска мобилност: За месец март това, което прогнозно не постъпи в центъра като продажба на превозни документи и за зоната са около 6,3 милиона лева, за месец април прогнозно сумата ще е малко над 12 милиона лева. За всички е видно – спадът на пътниците беше значителен. Спадът при превозните документи беше около 5 пъти, така че определено в транспортния сектор това извънредно положение доведе до сериозни икономически щети.

Директорът на Центъра за градска мобилност предупреди, че от понеделник с полицията започват проверки за носене на маски в градския транспорт. Дезинфекцията продължава два пъти на ден на всички превозни средства.

Служителите на Центъра за градска мобилност за момента са защитени.

Новата тикет-система върви по график и до края на годината тя ще може да функционира. С нея възможностите за пътуване с градския транспорт ще бъдат по-големи, отколкото в момента.

На този етап не се обсъжда увеличение на цените на билетите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
53 нови случая на коронавирус, излекувани са 384 души
53 нови случая на коронавирус, излекувани са 384 души
Разшириха обхвата на мерките срещу COVID-19 в Ямбол
Разшириха обхвата на мерките срещу COVID-19 в Ямбол