НОВИНИ

Григор Димитров стартира на Ролан Гарос в неделя по обяд

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:02, 21.05.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
григор димитров стартира ролан гарос неделя обяд
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне участието си на втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос в неделя по обяд.

От организаторите на надпреварата публикуваха програмата за първия ден на турнира, като мачът на българина срещу Маркос Гирон ще открие програмата на Корт №7 в Париж. Двубоят ще стартира в 12.00 часа българско време.

Преди година двамата отново се срещнаха на същия корт в единствения до момента мач помежду им. Тогава, Димитров спечели първите два сета и имаше аванс от 5:1 в третия. Впоследствие обаче първата ни ракета получи контузия и загуби девет последователни гейма преди да вземе решението да се откаже.

Ако този път Григор мине благополучно през американеца, във втория кръг го очаква двубой срещу Борна Чорич или Карлос Табернер, които пък утре откриват програмата на Корт №13.

В първия ден на турнира в Париж в действие ще видим още и двукратния финалист от Ролан Гарос Доминик Тийм, който ще търси първата си победа след завръщането си от контузия срещу Уго Делиен.

Участието си в неделя ще започнат и двамата от фаворитите за трофея в лицето на световния №6 Карлос Алкарас, който ще играе срещу Хуан Игнасио Лондеро от Аржентина и Александър Зверев (№3), който пък ще се изправи срещу австрийския квалификант Себастиан Офнер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станислав Манолев: Футболът ми даде всичко от живота
Станислав Манолев: Футболът ми даде всичко от живота
Засилен контрол на "Промахон" върху вноса на стоки от България в Гърция
Засилен контрол на "Промахон" върху вноса на стоки от България в Гърция