НОВИНИ

Григор Димитров ще играе с Юго Юмбер на четвъртфиналите на турнира във Вашингтон

Двубоят е насрочен за четвърти на корт Грандстенд и ще започне не преди полунощ българско време

григор димитров играе джокович третия кръг мастърс турнира рим
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:44, 03.08.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров затвърди отличната си форма на твърди кортове и вече е на четвърфинал на турнира във Вашингтон, който е с награден фонд 2,014 милиона долара. Днес в третия кръг първата ракета на България се справи с финландеца Емил Руусувори с 6:4, 6:3 за час и 47 минути и ще играе с Юго Юмбер (Франция)).

На старта на турнира той елиминира пак в два сета Макензи Макдоналд със 7:6 (8:6), 6:2. До момента Димитров, поставен като №5 в американската столица, и Русувуори имаха два мача по между си, в които си бяха разменили по една победа. 24-годишният скандинавец залага на физическа мощ и енергия, като има една титла в АТР-тура. Заема 55-о място в световната ранглиста, доста под нивото на българската звезда, който днес доказа превъзходството си.

Двамата започнаха мача със стабилен начален удар, залагайки на стабилен първи сервис. И мачът вървеше равностойно до 2:2, като в петия гейм българинът изпадна в ситуация за пробив, но я спаси и си взе подаването. След това той проби финландеца за 4:2, реализирайки четвъртата отворила се възможност. И вместо да затвърди предимството си, той допусна ри-брейк. Димитров допусна няколко неточности от на пръв поглед елементарни ситуации и даде лесен пробив.

В тези моменти Руусувори взе инициативата и изравни до 4:4 на нула. Но по-класният българин бързо спря пропадането си и с втория си пробив за 6:4 взе първия сет.

Във втория сет Григор Димитров нанесе своя удар с пробив в четвъртия гейм, когато проби при първата вероятност и поведе с 3:1. След това сякаш по инерция без да се притеснява взе подаването си на 15 и увеличи преднината. Димитров можеше да си реши мача много по-рано, тъй като пред него се откри още една възможност за пробив. Но той я пропусна, а Емил Руусувуори остави надеждите си живи. Но Димитров отново вдигна темпото при своето подаване и поведе с 5:2 пак на 15.

В осмия гейм сценарият беше сходен, като Димитров можеше да спечели мача с пробив, по пак пропусна една възможност. Но при следващото си подаване той беше крайно безкомпромисен и спечели категорично без да даде точка на противника си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп пристигна в сградата на съда във Вашингтон
Тръмп пристигна в сградата на съда във Вашингтон
300 нуждаещи се от община Кюстендил ще получават топъл обяд до 2025 г.
300 нуждаещи се от община Кюстендил ще получават топъл обяд до 2025 г.