НОВИНИ

Халеп загуби сет, но стартира успешно на Ролан Гарос 2022

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:09, 24.05.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
халеп загуби сет стартира успешно ролан гарос 2022
Слушай новината

Шампионката от Ролан Гарос 2018 Симона Халеп започна с победа участието си в тазгодишното издание на надпреварата, след като в мач от първи кръг надигра щастливата губеща от квалификациите Настася Шунк с 6:4, 1:6, 6:1.

Двубоят започна трудно за румънката, която в първия сет на два пъти изоставаше с пробив, но след 2:4 спечели четири поредни гейма, за да спечели първата част с 6:4.

Шунк, за която това бе дебют в основната схема на Големия шлем стартира ударно втория сет, печелейки първите пет гейма, което ѝ отвори широко вратата към изравняването на сетовете след 6:1 в нейна полза.

В третата и решителна част обаче Халеп отново пое контрола върху случващото се на корта и набързо реализира два пробива, за да поведе с 5:0. До края румънката даде само гейм на своята съперничка и по тази начин си подпечата класирането за втория кръг в Париж.

В следващата фаза Симона Халеп ще играе срещу Куинвен Ченг от Китай, която на старта елиминира Марина Заневска след 6:3, 6:1.

С победа участието си в турнира стартира и №3 в схемата Паула Бадоса, която надигра с 6:2, 6:0 участващата с "уайлдкард" французойка Фиона Феро.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жозе Моуриньо: Трябва да дадем всичко от себе си, това е финал
Жозе Моуриньо: Трябва да дадем всичко от себе си, това е финал
Васил Петров: Важното е Спартак (Варна) да се намира там, където му отива името
Васил Петров: Важното е Спартак (Варна) да се намира там, където му отива името