НОВИНИ

Хари Кейн: Искам да вървя напред и да спечеля всички турнири, в които участвам

хари кейн искам вървя напред спечеля всички турнири участвам
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 16.08.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Хари Кейн е убеден, че ще се справи с "новото напрежение" да преследва спечелването на всяка една титла с отбора на Байерн Мюнхен. Английският национал е категоричен, че това ще му помогне и в опита му да спечели "Златната топка".

Голмайсторът премина от Тотнъм в шампиона на Германия за сумата от 100 милиона лири, която може да се покачи до 120 след евентуалното изплащане на бонуси в зависимост от изявите му с екипа на баварците.

"Много хора говорят за трофеите и за трансфера ми тук. Искам да вървя напред. Спечелването на мачове, трофеи, Шампионската лига като нападател означава, че вкарваш голове. Това означава, че по този начин може би съм по-близо и до индивидуалните отличия. Най-важното си остава това, което правим като отбор. Върху това ще бъда съсредоточен. Очаква ни много дълъг сезон. Очакванията към Байерн винаги са били спечелване на титлата в Германия и достигане до възможно най-предна фаза в Шампионската лига. Вълнувам се от това ново предизвикателство", заяви Хари Кейн пред Скай Спортс.

Английският национал игра финал в Шампионската лига с Тотнъм през 2019 година и беше на десето място в класацията за "Златната топка" близо два сезона по-рано.

"Ако вкарвам голове и ние печелим трофеи на клубно и национално ниво, това определено оказва влияние върху класацията за "Златната топка". Сега не мисля точно за това. Гледам да се подобрявам и да играя на възможно най-високо ниво. Нормално е да искам да печеля всеки турнир, в който участвам", каза още 30-годишният Хари Кейн, който изкара близо две десетилетия в Тотнъм.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близки и приятели се простиха с Деница Такева
Близки и приятели се простиха с Деница Такева
"Български възход": Президентът да свика КСНС във връзка със знаковите убийства
"Български възход": Президентът да свика КСНС във връзка със знаковите убийства