НОВИНИ

Хасан Адемов: Добре съм, аз съм един от оздравелите в България!

bnt avatar logo
от БНТ
08:25, 27.05.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Добре съм, аз съм един от 880-те оздравели в България. Искам да благодаря на медиците, че преборих това заболяване. Включително и аз казвах, че това е едно заболяване, което протича като сезонна вирусна инфекция, но то протича достатъчно сериозно, с разгърната клинична картина, посочи в Сутрешния блок на БНТ депутатът от ДПС Хасан Адемов.

По думите му коронавирусната инфекция протича по различен начин – в зависимост от възрастта, пола, придружаващите заболявания.

"Тази криза показа нагледно у нас, че има проблем с недостигащи медицински специалисти. Неслучайно се наложи и подкрепата от доброволци, но здравни специалисти няма не само у нас, но и в цял свят. Очевидно е че мотивацията на младите лекари да останат у нас, не е на необходимото ниво", посочи той.

Според Адемов реформата в здравеопазването няма да се случи до края на мандата на това правителство.

"За реформата се мисли и говори от 30 г., но за съжаление та не е реализирана. В условия на криза, независимо от мобилизацията, се стигна до ситуация, при която в определени региони се стигна до недостиг на кадри - Сливен, Ямбол. Очевидно е, че реформа до края на този мандат няма как да се случи. За да може да се реализира тя, трябва да има максимално ниво на съгласие, не само политическо, а и сред обществото ни", настоя той.

По думите му мерките, които бяха предприети от Националния оперативен щаб, бяха достатъчно сериозни и адекватни. "Щетите бяха минимизирани, доколкото това е възможно", каза той.

В заключение Хасан Адемов обяви, че ДПС ще подкрепи мерките на правителството за намаленото ДДСо в рестарантьорския бизнес.

"Това е грешка, но е временна мярка, до края на 2021-ва, но на този етап това е правилното решение", смята той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Даниела Дариткова: Ниското ДДС не гарантира ниски цени
Д-р Даниела Дариткова: Ниското ДДС не гарантира ниски цени
Български термометър хваща COVID-19 преди да се появят симптомите
Български термометър хваща COVID-19 преди да се появят симптомите