НОВИНИ

Хебър се наложи над Етър в двубой със седем гола

Георги Николов бе най-резултатен за победителите, преди да бъде изгонен с директен червен картон

Милен Костов
от Милен Костов
17:06, 08.10.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Хебър Пазарджик
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Хебър Пазарджик победи Етър Велико Търново с 5:2 в мач от 13-ия кръг на Първа лига. Георги Николов бе най-резултатен за победителите, преди да бъде изгонен с директен червен картон.

Гостите поведоха в резултата след само 228 секунди игра на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Георги Николов засече с глава центриране на задна греда на Николас Пенев.

Болярите обаче бързо възобновиха равенството. Илкер Будинов центрира във вратарското поле от корнер, където Ивайло Димитров бе точен с глава.

Домакините стигнаха до обрат в 34-ата минута. Илкер Будинов проби по десния фланг и върна топката по земя в наказателното поле. Шахредин Бухолда стреля от движение с вътрешен удар за 2:1.

В добавеното време на първото полувреме възпитаниците на Любослав Пенев изравниха. Роберт Мазан отправи остър пас по земя в наказателното поле, където Георги Николов се измъкна от противниковата отбрана, за да засече с едно докосване.

След паузата пазарджиклии продължиха да бележат. Поредното коварно центриране на Роберт Мазан от левия фланг намери своя адресат. По подобие на втория гол на гостите, Николас Пенев също стреля от движение, за да донесе обрата на тима си.

Ангел Бастунов удвои преднината на тима си в 53-ата минута. Нападателят отправи плътен шут, след като бе оставен непокрит в наказателното поле.

След двете си асистенции Роберт Мазан също записа името си сред голмайсторите. Защитникът стреля по въздух от малък ъгъл, за да подпечата успеха на своя тим.

Авторът на две попадения за гостите Георги Николов получи директен червен картон в 78-ата минута, след като удари с лакът в главата Мартин Моран.

Хебър се изкачи до 9-ата позиция в класирането с актив от 16 точки. Етър остава на последното 16-о място в подреждането с 4 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск призова за спиране на насилието в Израел
Папа Франциск призова за спиране на насилието в Израел
Тежко е състоянието на пострадали при катастрофата на пътя между Ямбол и с.Веселиново
Тежко е състоянието на пострадали при катастрофата на пътя между Ямбол и с.Веселиново