НОВИНИ

Хиляди се включиха в протест срещу по-строги ковид мерки във Франция

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
13:09, 01.08.2021 (обновена)
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Във Франция над 204000 души са се включили в протестите срещу здравните пропуски. В Париж демонстрациите прераснаха в сблъсъци. Над 10 души са задържани там. Арестувани има и в други градове. Протести срещу мерките имаше и в други европейски държави.

Все по-гневни и все по-мащабни - в третия уикенд на протести срещу здравните пропуски - над 14000 души излязоха по улиците на Париж. Полицаите разпръснаха демонстрантите със сълзотворен газ.

Здравните пропуски влизат в сила от 9 август. На 5 август те трябва да бъдат одобрени от Конституционния съд. Пропуските ще бъдат изисквани при посещения в заведения, при пътуване със самолет и влак на дълги разстояния.

ИТАЛИЯ

В Италия също расте броят на новите случаи. Нараства обаче и недоволството срещу здравните пропуски, които ще влязат в сила на 6 август. В Милано хиляди протестираха срещу въвеждането им.

ШВЕЙЦАРИЯ

Над 5000 протестираха в швейцарския град Люцерн заради наложените заради коронавируса ограничения. Един полицай е бил нападнат по време протеста. Протестите срещу мерките имаше и в Женева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любо Ганев пред БНТ: Мястото на националните ни отбори е на Олимпийските игри
Любо Ганев пред БНТ: Мястото на националните ни отбори е на Олимпийските игри
Пожар гори между Хисар и село Черничево
Пожар гори между Хисар и село Черничево