НОВИНИ

Холанд на представянето си в Манчестър Сити: Дойдох тук да печеля трофеи

холанд представянето манчестър сити дойдох печеля трофеи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:24, 13.06.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Норвежкият национал Ерлинг Холанд заяви по време на представянето си като футболист на Манчестър Сити, че трансферът му в шампиона на Англия от Борусия Дортмунд е "страхотен" за кариерата му.

Той разкри, че голямата му цел е да донесе още трофеи във витрината на "гражданите".

Холанд подписа предварителен пет годишен договор със Сити още миналият месец, след като от "Етихад Стейдиъм" активираха откупната му клауза на стойност 51 милиона паунда. Така норвежецът последва стъпике на баща си Алфи Инге Холанд, който игра за Манчестър Сити между 2000 и 2003 година.

"Това е горд ден за мен и моето семейство. Винаги съм наблюдавал Сити и обичах да го правя в последните сезони. Искам да вкарвам голове, да печеля трофеи и да се подобря като футболист, и съм уверен, че мога да го сторя тук. Това е страхотен трансфер за мен и нямам търпение да започна предсезонна подготовка", заяви Холанд.

Върху новият централен нападател на "небесносините" пада отговорността да донесе така бленувания трофей от Шампионската лига във витрината на Сити. От изиграни 19 мача в най-престижния европейски клубен турнир, Холанд има реализирани 23 попадения.

"Има толкова много първокласни играчи в този състав и Пеп е един от най-великите мениджъри на всички времена, така че вярвам, че съм на правилното място, където да осъществя амбициите си. Не може да не се се възхитиш от начина им на игра, вълнуващо е и те създават много голови положения, което е отлично за футболист като мен", Ерлинг Холанд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли дискриминация при приема в детски градини в Разлог
Има ли дискриминация при приема в детски градини в Разлог
Специализирана техника почиства речните корита, за да не се образуват наноси край Велико Търново
Специализирана техника почиства речните корита, за да не се образуват наноси край Велико Търново