НОВИНИ

Хосеп Гуардиола: Легенди като Никлаус и Джордан са губили по-често, отколкото са печелили

Пеп Гуардиола
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:43, 10.04.2023
Чете се за: 04:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Пеп Гуардиола защити своя Манчестър Сити от това, че отборът все още не е печелил Шампионската лига, акцентирайки върху това, че дори спортни легенди като Джак Никлаус и Майкъл Джордан са губили по-често, отколкото са печелили.

Сити се изправя срещу Байерн Мюнхен в четвъртфиналите на ШЛ, като първият мач е на „Етихад“ във вторник вечер, след като достигнаха последните осем в турнира шест поредни пъти, но все още не са вдигали трофея.

Най-близо до триумф „гражданите“ бяха през 2021 година, когато те загубиха от Челси с 0:1 в Порто. Гуадиола грабна отличието на два пъти с Барселона и приема факта, че очакванията след идването му начело на манчестърци е било, че ще изведе „небесносините“ до европейски триумф.

„Искаме да опитаме. Чест е да бъдем тук, срещу елитен клуб като Байерн Мюнхен. Щастливи сме да бъдем тук. Трябва да си го заслужим. Преди 6-7 години, когато пристигнах тук „ти си тук, за да спечелиш Шампионската лига“. Случва се всеки сезон. Опитахме всеки сезон, но има отбори, срещу които се изправяме и са също добри и искат да спечелят турнира“, сподели той на пресконференцията преди срещата.

Испанският мениджър изложи аргументи, че най-изявените спортисти губят по-често, отколкото печелят.

„Искаме да опитаме, но това не означава, че ще спечелим. Джак Никлаус, колко Мейджъра изигра той в кариерата си? 120? Колко спечели? 18 – уау. Той загуби повече, отколкото спечели. Майкъл Джордан, най-добрият атлет, спечели шест титли на НБА. Колко години игра той? 16? Той загуби повече, отколкото спечели. Тези срещи са толкова трудни. Важното е да сме тук, да играем добре и дадем максимума си. Ако загубя, загубя. Не съм перфектен“, каза още Пеп.

В утрешния сблъсък Сити ще се изправят срещу отбор на Байерн с Томас Тухел начело. Именно Тухел спечели дуела с Гуардиола на финала в ШЛ преди два сезона, като двамата бяха съперници и в Бундеслигата, където испанецът бе начело на Байерн, а Тухел на Майнц 05 и Борусия Дортмунд. Преди достигането си до четвъртфиналите, баварците бяха ръководени от Юлиан Нагелсман.

„И двамата са много креативни по отношение на тактическите формации и начина на игра. Видяхме начина, по който Байерн Мюнхен играе при Тухел, но може би утре той ще опита нещо ново. Винаги се опитваме да сме готови и да разберем какво е това. Те притежават качество във всички зони на терена. Щеше да ни бъде трудно срещу Нагелсман и ще бъде трудно срещу Тухел. Но същевременно, не обръщам много внимание върху тях, а се опитвам да се концентрирам върху нашия тим. Байерн не е отбор, който е изграден с мисълта, че нещата ще се получат на реванша. Те ще дойдат тук за победата. От моя опит при тях, няма значение къде играеш – трябва да си Байерн Мюнхен и да търсиш успеха. Ако се защитават повече от обикновеното, ще е защото се справяме добре, а не защото техният подход е да дойдат тук и да стоят дълбоко в отбрана“, добави Гуардиола.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трудното преминаване на Босфора
Трудното преминаване на Босфора
ЦСКА ще плати над 30 000 лева за щетите на стадион "Александър Шаламанов"
ЦСКА ще плати над 30 000 лева за щетите на стадион "Александър Шаламанов"