НОВИНИ

Хотелиер от Варна призова бранша да не се възползва от държавната схема 60/40

bnt avatar logo
от БНТ
20:46, 31.03.2020
5334
Чете се за: 01:04 мин.
Регионални

На фона на предлаганите мерки и несигурността в туристическия бранш собственичка на хотел излезе с призив към колегите си да покрият разходите за заплати на служителите си със собствени средства и да не се възползват от програмата на правителството за подкрепа на бизнеса по схемата 60 на 40.

Собственичката на хотел в курорта "Златни пясъци" предлага на своите колеги хотелиери да не искат пари от държавата. Според нея, парите са нужни на тези, които в момента се борят с болестта.

Стела Деянова не за първи път показва своята гражданска позиция в трудни моменти за обществото. През 2016 г. тя предостави хотелската си база на хората, останали без дом при взрива в село Хитрино.

Стела Деянова е хотелиер от 15 години. Признава, че за това време в туристическия бранш е имало трудности, но всички са се справяли без помощ от държавата. Затова и призивът и е към хотелиерите по Черноморието.

Стела Деянова, хотелиер: Аз апелирам и моля, всеки един от нас да погледне часовника на ръката си, да погледне колата, в която се качва, да погледне жилището, в което се прибира и да си помисли дали не може да си позволи да издържа персонала си, защото става въпрос за няколко месеца.


Разходите в този хотел за заплати, осигуровки, поддръжка, режийни и кредити са общо 45 000 лева месечно.

Стела Деянова, хотелиер: Винаги сме имали между 28 и 32 души персонал и това е било от години и всички си издържаме персонала през зимата. Сега не е по-различно.

От началото на кризата с коронавируса в хотела има неплатени суми от страна на туроператорите за ранните записвания. Отменени резервации за активния летен сезон обаче няма.

Стела Деянова, хотелиер: Ние сме имали години наред успешни сезони. Мисля, че не е сега моментът да източваме бюджета. Нека всеки да положи усилия, защото няма как да излезем по единично. Както виждате, болестта не прави разлика между бедни и богати.

Стела Деянова е убедена, че летният сезон не е загубен и че от всички отрасли туристическият бранш най-бързо ще се възстанови.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има ли студентски бригади в САЩ
Ще има ли студентски бригади в САЩ
Десислава Алексиева: Обществото има нужда от повече култура
Десислава Алексиева: Обществото има нужда от повече култура