НОВИНИ

Храбър Емполи удържа нулево реми като гост на Милан, ВАР с две ключови намеси

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:54, 07.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
храбър емполи удържа нулево реми гост милан вар две ключови намеси
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Милан направи всичко по силите си, за да победи Емполи у дома, но в крайна сметка двата тима завършиха при резултат 0:0 в среща от 29-ия кръг на Серия "А".

На своя "Сан Сиро" "росонерите" доминираха тотално над своя съперник през всичките 90 минути, но така и не намериха път към вратата на гостите, а една от причините беше техният страж Самуеле Паризан, който се отчете с няколко ключови намеси.

В 76-ата минута обаче дори той нямаше какво да стори след удар от въздуха на Алесандро Флоренци, но за разочарование на домакините топката се отби от страничния стълб.

Минута преди края на редовното време влезлият като резерва Оливие Жиру най-накрая разпечата вратата на Емполи, разписвайки се отблизо, но след преглед на ситуацията с ВАР голът беше отменен, тъй като се видя, че френският голмайстор е играл с ръка.

Любопитното е, че това беше втория случай в хода на мача, в който ВАР се намеси в ключов момент, като при първия подсказа на главния арбитър, че дузпа за Милан няма, въпреки че Матео Марченаро първоначално показа бялата точка за игра с ръка на футболист на Емполи. При повторенията обаче се видя, че нарушение на правилата няма и така 11-метровият наказателен удар бе отменен.

В крайна сметка срещата завърши без попадения и по този начин Милан запази 3-а си позиция с 52 точки, докато Емполи остава на 13-о място с 32 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ланс удари Страсбург и се доближи само на три точки от ПСЖ
Ланс удари Страсбург и се доближи само на три точки от ПСЖ
Михаела Стефанова стана 23-а на шпага при девойките на Световното в Пловдив
Михаела Стефанова стана 23-а на шпага при девойките на Световното в Пловдив