НОВИНИ

Христо Стефанов пред БНТ: Надявам се рекордът ми на Софийския маратон да бъде подобрен

христо стефанов бнт надявам рекордът софийския маратон подобрен
bnt avatar logo
от БНТ
11:53, 08.10.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендарните братя в маратонските бягания у нас Христо и Петко Стефанови взеха участие в юбилейното 40-о издание на Софийския маратон, като Христо се включи в полумаратонската дистанция от 21 км.

Именно той вече близо 30 години продължава да държи рекорда в надпреварата от 2:11.26 часа, поставен през вече далечната 1997-а година.

След като финишира бягането си днес, Христо застана пред камерата на БНТ заедно със своя брат, за да сподели емоциите около бягането.

"Атмосферата беше добра. Времето предполагаше дори резултати. Най-важното за мен е, че пробягах равномерно цялата дистанция", започна Христо Стефанов.

"Надявам се рекорда да бъде подобрен, защото вече мина доста време от 1997-а година. Надявам се българските маратонци също да имат по-добри резултати във времето", допълни рекордьорът на Софийския маратон.

Неговият брат Петко Стефанов също е част от историята на надпреварата, като именно той е най-титулуваният състезател със своите 7 победи в състезанието.

"Седем пъти съм победител в Софийския маратон. Винаги съм го приемал с един по-особен заряд, а днес виждаме и една празнична обстановка. Искаше ми се и аз бягам в такава добра конкуренция, която да помага за това да има по-добри резултати. Надявам се, че днес може да бъде подобрен рекорда", коментира Петко Христов

"Хубаво е да има толкова любители бегачи. Някога, когато ни виждаха казваха, че "гоним вятъра", а сега културата на българина се променя и вече се възприема добре, когато видиш някой да спортува", каза още той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел срещу Хамас: Близо 1000 са жертвите от двете страни на границата
Израел срещу Хамас: Близо 1000 са жертвите от двете страни на границата
Протестиращите енергетици събират подписи за организиране на ефективна стачка
Протестиращите енергетици събират подписи за организиране на ефективна стачка