НОВИНИ

Икономическа полиция и екоинспектори влязоха в ТЕЦ "Бобов дол"

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:35, 30.03.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Регионални

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров беше извикан в прокуратурата заради проверките в ТЕЦ "Бобов дол", свързани с горене на отпадъци.

От държавното обвинение са поискали и информация какви количества отпадъци са превозвани от София към Враца, Сливен и "Бобов дол“ през миналия месец. Рано тази сутрин ТЕЦ-ът беше проверен от икономическа полиция и екоинспектори.

Близо час продължи престоят на министъра на околната среда и водите Емил Димтров в прокуратурата. Той е дал информация относно проверките на ТЕЦ ,,Бобов дол" от началото на годината досега.

Емил Димитров - министър на околната среда и водите: Купували са някакви инсталации, слага ли са, проверили са ги и завода започва да обработва отпадъци иначе е само на въглища.

Според директора на ТЕЦ - а Емил Христов проверката е била рутинна и е свързнана с това дали се спазва комплексното разрешително. Нарушения не са открити. Централата отново гори отпадъци след като принудителната мярка наложена от екоминистъра преди два месеца вече е отпаднала.

Емил Христов - ТЕЦ "Бобов дол": Подновихме договора със столичния завод и получаваме по пет камиона между 90 и 100 тона на денонощие RDF.

От ТЕЦ "Бобов дол" заявиха, че очакват скоро да увеличат горенето на отпадъци.

Емил Христов - ТЕЦ "Бобов дол": Капацитетът сега е 20 тона , защото софийския завод може да ни достави 20 тона. Така че от вторник насам горим по 20 тона. В момента, в който пуснем инсталациите, ще пуснем 96, което ни е разрешено с комплексното разрешително"

От министерството на околната среда и водите продължават проверките за нерегламентирано горене на отпадъци в цялата страна. Проверяват се документи за период, който обхваща последните пет години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпийските игри ще бъдат открити на 23 юли 2021 година
Олимпийските игри ще бъдат открити на 23 юли 2021 година
Васил Велев: Мярката 60/40 не може да даде търсения резултат
Васил Велев: Мярката 60/40 не може да даде търсения резултат