НОВИНИ

Илиан Стоянов: Аз ще бъда първия критик и опозиционер, ако следващият президент на БФС не работи така, както е обещал

"Успех на всички кандидати без Гонзо и Касабов! В които не виждам потенциал, нито морал, да бъдат част от новото. Както и в Петьо Костадинов, който е от същото крило", написа българският бранител, който в началото също беше сред кандидатите за ръководния пост в БФС

Илиан Стоянов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 14.03.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият български футболист Илиан Стоянов, който от дълги години живее и работи в Япония, излезе с публикация в социалните мрежи по-малко от 24 часа преди дългоочаквания Конгрес на БФС, в която изрази надежда, че след утрешния ден футболът ни ще тръгне в такава посока, че той и неговите колеги да им се прииска да се върнат у нас, за да помагат.

Припомняме ви, че бранителят, чиято кариера премина и през Левски, и през ЦСКА, в месеците преди изборите за президент на централата беше сред претендентите за поста, но впоследствие се отказа, заявявайки подкрепата си за екипа на Димитър Бербатов и по-конкретно за един от неговите членове - Стилиян Петров.

В същото време по-малко от ден преди Конгреса Стоянов се обяви категорично против кандидатурите на своя бивши съотборник Георги Иванов-Гонзо, Михаил Касабов и Петьо Костадинов, като освен това разкритикува и мажоритарния собственик на ПФК Левски Наско Сираков заради липсата му на изразена позиция преди Общото събрание на БФС.

Позицията на Илиан Стоянов:

"Иска ми се българският футбол от утре да тръгне по такава посока, че на такива като мен да им се иска да се върнат и да помагат с каквото могат. Признавам, че гледам български футбол почти на инат, гледката е несравнима с това, което дават телевизиите от другите първенства. Иска ми се всички около 500 клуба, които ще определят новия президент на БФС категорично да потърсят пътя към Европа. Държавата ни отдавна е в ЕС, а футбола ни си стои на Балканите и то на най-долното ниво. Не ми се изпада в дребнотемие, но силно желая младата и свежа управленска кръв да покаже какво може. Дано клубовете разберат, че с ръководителите от последните 18 години няма как да вдигнат нивото си и да участват в честна надпревара и да са част от гледаем продукт.

Успех на всички кандидати без Гонзо и Касабов! В които не виждам потенциал, нито морал, да бъдат част от новото. Както и в Петьо Костадинов, който е от същото крило.

Недоумявам как при декларираната от собственика на Левски пълна прозрачност, как той не намира за необходимо да уведоми запалянковците относно позицията на клуба на конгреса. Може би чака разградски инструкции?

Накрая заставам с името си и авторитета си и декларирам, че ще бъда първия критик и опозиционер, ако следващия президент на БФС не работи така, както е обещал! В тази работа няма приятели, футболът ни се нуждае от професионалисти, от честни и открити хора"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софийският университет: Патриарх Неофит ще остави неизличима диря в академичния живот
Софийският университет: Патриарх Неофит ще остави неизличима диря в академичния живот
Петък и събота са Дни на национален траур в памет на патриарх Неофит
Петък и събота са Дни на национален траур в памет на патриарх Неофит