НОВИНИ

Има подписано споразумение, но разделението сред фермерските организации продължава

Виктор Борисов
от Виктор Борисов
18:32, 12.02.2024
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Разделението сред фермерските организации продължава, а исканията им се роят. Аграрната камара и зърнопроизводителите подписаха споразумението, което изготвиха през последните седмици. От Сдружението на Обединените земеделски производители обаче, готвят второ споразумение и нови протести. А отцепилите се 26 земеделски организации, обявиха, че утре в София ще има голям протест.

Вече час тече срещата между представители на земеделците и властта.

"На нас не ни пука кой ще бъде министър, българският земеделец иска да работи спокойно. Дали ще бъде г-н Вътев или някой друг, това за нас няма значение. Един път за винаги, ние 20 години не знаем как работим", каза Венцислав Митков, Сдружение ''Обединени земеделски производители''.

"Септември месец стачкувахме за пари и политики, днес отново стачкуваме за пари и за същите политики, значи явно нещо не е направено, ще дойде ако продължаваме в същия дух новия септември, пак ще стачкуваме за пари, не дай си Боже и за същите политики", обясни Тодор Джиков, Национална асоциация на картофопроизводителите.

"Първата ни и най-важна точка е неговата оставка, затова се обръщаме и към нашите политици - нека да намерят точния човек, който ще ни изкара от тази криза, защото ние през министър Вътев влизаме в по-голяма криза. Тези задкулисни неща, които той сътвори в момента ни водят до по-големи кризи - виждате какво се случва в Европа. Този път протестът няма да бъде мирен. Аз и колегите си поемаме отговорността, извиняваме се на обществото. Нашите хора са убедени, че това трябва да бъде прекратено. Незабавно се отправяме към премиера с молба, за да тръгнем да работим всички за спасяването на българското земеделие", каза Бойко Синапов - Обединени български животновъди.

Общо 20 точки утре ще бъдат блокирани от тежка техника на различни места в страната.

Вижте прякото включване на Виктор Борисов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антони Марсиал може да се завърне в Монако
Антони Марсиал може да се завърне в Монако
Проверяват кой и как е сменил ЕГН-то и фамилията на Нотариуса
Проверяват кой и как е сменил ЕГН-то и фамилията на Нотариуса