НОВИНИ

Интер гледа смело към финала в Шампионската лига след комфортна победа над Милан

bnt avatar logo
от Калоян Николов
00:14, 11.05.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
интер гледа смело финала шампионската лига комфортна победа милан
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Интер Милано постигна комфортна победа с 2:0 при символичната си визита на градския си съперник Милан в първи двубой от полуфиналите в Шампионската лига.

„Нерадзурите“ откриха резултата на стадион „Джузепе Меаца“ още в осмата минута, когато Хакан Чалханоглу центрира от ъглов удар отляво на границата на вратарското поле на „росонерите“, където Един Джеко се пребори с Давиде Калабрия и с изстрел от въздуха с вътрешната част на левия си крак прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на вратаря Майк Менян, който бе като „препариран“.

Интер удвои преднината си три минути по-късно. Федерико Димарко бе изведе по левия фланг и пусна успоредно подаване на границата на пеналтерията на Милан към Хенрих Мхитарян, който необезпокоявано нахлу централно в наказателното поле и с точен силен удар отбеляза второ попадение за „Змията“.

След малко повече от четвърт час игра Интер се размина с трети гол, тъй като изстрел на Чалханоглу от далечно разстояние се отби в левия страничен стълб на стража Менян.

В 30-ата минута Симон Кяер задържа Лаутаро Мартинес в наказателното поле на домакините и главният рефер отсъди дузпа в полза на „нерадзурите“. 11-метровият наказателен удар обаче бе отменен, след като ситуацията бе преразгледана с помощта на системата за видеоарбитраж.

През второто полувреме най-чистата ситуация за попадение бе на сметката на Милан, като Сандро Тонали получи топката малко след границата в наказателното поле на Интер, но мощният му изстрел се отби в десния страничен стълб и излезе в аут за радост на стража на гостите Андре Онана.

Така съставът на Симоне Индзаги направи сериозна крачка към класирането на първи финал в Шампионската лига след триумфа в турнира през 2010 година.

Реваншът е във вторник, 17 май, от 22.00 часа отново на стадион „Джузепе Меаца“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хладно за сезона и днес, но почти без валежи
Хладно за сезона и днес, но почти без валежи
Лия Каратанчева стартира с победа на турнир по тенис в САЩ
Лия Каратанчева стартира с победа на турнир по тенис в САЩ