НОВИНИ

Интер привлече Маркус Тюрам, но се раздели с трима играчи

френският нападател маркус тюрам милано подпише договор интер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:40, 01.07.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Финалистът от Шампионска лига Интер Милано привлече френския нападател Маркус Тюрам като свободен агент от германския Борусия Мьонхенгладбах, съобщи клубът от Серия А.

25-годишният син на световния шампион с Франция Лилиан Тюрам ще се присъедини към "нерадзурите" с петгодишен договор след четири сезона с Гладбах, в които отбеляза 44 гола и направи 29 асистенции в 134 мача.

Тюрам е играл 10 мача за френския национален отбор, като направи своя дебют в представителния отбор през 2020 година и беше част от състава за Европейското първенство през същата година. Той игра на Световното първенство миналата година, където Франция завърши като вицешампион.

"Маркус Тюрам е бърз. Той винаги е бил бърз, за да постига целите си и да преодолява всяко препятствие по пътя си", написаха от Интер в представянето на играча.

Тюрам, който е роден в Парма по време на престоя на баща си в италианския клуб, беше свързван с няколко европейски клуба, преди да подпише с Интер.

По-рано днес от клуба обявиха раздялата със защитниците Милан Шкриняр и Данило Д'Амброзио и полузащитника Роберто Галярдини след изтичане на техните договори.

28-годишният Шкриняр, който е капитан на Словакия, спечели Скудетото, две Купи на Италия и две Суперкупи на Италия по време на шест сезона с "нерадзурите", за които той изигра 246 мача и отбеляза 11 гола. Последният сезон на Шкриняр беше белязан от контузии и той пропусна над 20 мача във всички турнири с Интер, който завърши на трето място в италианската Серия А. Шкриняр ще продължи кариерата си в шампиона на Франция Пари Сен Жермен.

34-годишният Д'Амброзио също ще напусне трикратния европейски шампион след почти десетилетие, след като спечели титла от Серия А, два пъти Купата на Италия и два пъти Суперкупата на Италия.

"284 мача с фланелката на нерадзурите и почти десет години, изпълнени със сърце, дисциплина и отдаденост към каузата на Интер", се казва в съобщението на клуба.

Галярдини ще напусне клуба, след като се присъедини от Аталанта през 2017 г. и изигра 190 мача, в които отбеляза 16 гола. 29-годишният Галиардини спечели Скудетото, две Суперкупи на Италия и две Купи на страната по време на престоя си в Интер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крумовград надви Пирин Разлог в първата си контрола за лятото
Крумовград надви Пирин Разлог в първата си контрола за лятото
Българските боксьори записаха три победи на турнир за подрастващи в Гърция
Българските боксьори записаха три победи на турнир за подрастващи в Гърция