НОВИНИ

Инж. Стоян Братоев: През 2025 г. трябва да имаме метро до ж.к. "Левски"

bnt avatar logo
от БНТ
09:33, 01.08.2022 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

"Проектът за разширяване на третата линия на столичното метро от квартал "Хаджи Димитър" до ж.к. "Левски" е за три години и половина и трябва да приключи през първата половина на 2025 година. Това е тежко строителство, голям обем от работа трябва да се свърши и изисква много време", заяви в "Денят започва" проф. д-р инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен" ЕАД.

По думите му макар и трудно изграждането на софийското метро продължава. Независимо от моментните финансови проблеми работата по график не е спирала, допълни инж. Стоян Братоев. Вече е подписано споразумение с Министерството на финансите, което ще даде възможност да се извършат и плащанията.

"Засега вървим добре. Първите месеци са свързани с премествания на инженерна инфраструктура - колектори, канализационни, кабелни, всичко това в голяма степан вече е завършено и се започва със същинските конструкции в участъка - първо на станциите, защото те са с по-голям обем, постепенно ще започнат и на тунелите", обясни инж. Братоев.

Той отбеляза, че участъкът е 3 километра с 3 метростанции и допълни: "Това е третият етап от строителството на третата метролиния. Остава още един етап, който се надяваме до края на годината също да започне".

Според инж. Стоян Братоев местата на метростанциите са максимално комуникативни - първата спирка ще е до стадион "Георги Аспарухов", втората ще е на улица "Витиня", а третата ще е между "Левски В" и "Левски Г".

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Одеса потегли първи кораб с царевица
От Одеса потегли първи кораб с царевица
Няколко катастрофи тази сутрин на АМ "Тракия"
Няколко катастрофи тази сутрин на АМ "Тракия"