НОВИНИ

Искрен Веселинов, ВМРО: Апелът е при отхлабване на мерките да има съзнание и отговорност

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 21.04.2020
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Коалиционният съвет обсъди ефекта от наложеното извънредно положение и мерките за овладяване на здравната и икономическата криза. На този етап здравната система има необходимите резерви, ние трябва да се стремим да държим нивото на заболеваемост на такова равнище, че то да може да бъде поето от капацитета на здравната система. Това коментира в "Още от деня" Искрен Веселинов, съпредседател на групата на Обединени патриоти в парламента.

Трябва да се гледа в перспектива и да се разработват планове, които при подходящи обстоятелства могат да бъдат приложени, те се разработват и някои от тях са вече в действие.

Искрен Веселинов: Отвориха се пазарите, започнаха планови операции, ваксинации, падна и блокадата на София. Говорим и в края на седмицата при определен режим да отворим парковете и да дадем възможност за спорт, но без струпвания на хора.

Според мнението на Националния щаб в края на тази седмица би трябвало да стигнем пика на заболяването. Но всичко това е много условно, защото още едно масово пътуване, като това по Великден, може да доведе до ново увеличение на заболеваемостта, подчерта Веселинов.

Апелът е при отхлабване на мерките да има съзнание, отговорност и че здравеопазването е общо дело на всички.

ВМРО е първата политическа сила, която излезе с комплексен план за подпомагане на различните сфери на икономическия живот, защита на длъжниците и своите виждания са връчили на колегите си от ГЕРБ още на предишни заседания на Коалиционния съвет, част от тях намират своето приложение, като безлихвеното кредитиране на малкия и среден бизнес, заяви Искрен Веселинов.

ВМРО предлага ваучери за туризма, които да бъдат дадени на българските граждани с цел да бъде спасен този сектор.

Какви мерки още предлагат на коалиционните си партньори, вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Бърдаров: Има връзка между възрастта на жертвите на COVID-19 и демографския профил
Доц. Бърдаров: Има връзка между възрастта на жертвите на COVID-19 и демографския профил
12 банки ще могат да отпускат безлихвени кредити до 4500 лв. на хора, останали без доходи
12 банки ще могат да отпускат безлихвени кредити до 4500 лв. на хора, останали без доходи