НОВИНИ

Искрен Веселинов: ВМРО ще предложи срокът на извънредното положение да е до края на април

bnt avatar logo
от БНТ
11:08, 03.04.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Политика
искрен веселинов вмро предложи срокът извънредното положение края април
Снимка: БГНЕС

От ВМРО не са съгласни с удължаване на извънредното положение до 13 май, написа зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселино във Фейсбук.

По думите му в мотивите към предложението "няма анализи, прогнози, някаква стратегия, която да покаже как, докога и защо трябва всички български граждани да се самоограничават, а стопанската инициатива на практика да е на ръчна спирачка".

"За нас във ВМРО остава неясно защо при стагнираща икономика, ескалираща безработица и срив на доходите нямаме интелигентен анализ и стратегия, която да повиши защитата на уязвимите групи, но да даде възможност на другите да започнат поетапно връщане към нормалния живот", казва още Веселинов.

"Сега ни се предлага датата 13.05. Защо не 01.05. или 27.04.? С какво първата дата е по-добра от другите? Колко живота повече ще спасим и колко вреди на благосъстоянието на българите ще нанесем? А не е ли възможен и трети път, при който защитата да се фокусира върху нуждаещите се – възрастните хора и хронично болните? Така бихме имали повече пари да ги подкрепим, а по-малко рисковите групи да се върнат към нормалното си трудово битие", казва той и подчертава, че това са въпроси, на които ВМРО ще търси отговор по време на заседанията на парламентарните комисии.

Ако не получат задоволителни отговори, от ВМРО ще предложат срокът на извънредното положение да е до края на април. Причината, че според щаба пикът на епидемията ще е около Великден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дезинфекцират пощенските клонове във Варна
Дезинфекцират пощенските клонове във Варна
Десетки ТИР-ове се удариха във верижна катастрофа край Харманли
Десетки ТИР-ове се удариха във верижна катастрофа край Харманли