НОВИНИ

Италия победи Испания в дерби с пет гола и ще спори с Португалия за евротитлата по футбол за юноши до 19 г.

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:53, 13.07.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
испания италия
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Италия е вторият финалист на европейското първенство по футбол за юноши до 19 години. В двубой от полуфиналите на турнира „адзурите“ постигнаха победа с 3:2 над състава на Испания.

„Скуадра Адзура“ откри резултата на стадион „Та Али“ в 52-ата минута, когато Луис Хаса подаде на Самуеле Вигнато в половината на „Ла Фурия Роха“, нападателят на Италия проби отдясно в пеналтерията на иберииците и стреля силно по земя по диагонал, като стражът Бруно Ирибарне се опита да улови кълбото, но пропусна и топката влетя в долния десен ъгъл на вратата.

Испания възстанови равенството шест минути по-късно чрез Виктор Барбера, който получи топката в наказателното поле на Италия и въпреки гъстата наситеност на футболисти в „синьо“, Барбера с техничен фалцов изстрел малко зад точката за изпълнение на дузпа успя да се разпише в горния ляв ъгъл на вратаря Дадвиде Мастрантонио.

Италия поведе в резултата в 66-ата минута. Изритана топката в половината на „Ла Рохита“ бе спечелена във въздуха от Алесандро Делавале и тя в последствие стигна до Николо Писили на границата на наказателното поле на Испания, халфът на „адзурите“ финтира двама противникови бранителя и с техничен изстрел по земя се разписа в долния десен ъгъл на стража Ирибарне.

Четвърт час преди края Йарек Гасиоровски се разписа след добавка и центриране от непряк свободен удар в пеналтерията на Италия и по този начин отново изравни.

Крайният резултат оформи Лука Липани в 85-ата минута след асистенция на Хаса.

Така Италия ще спори с Португалия за европейската титла в неделя, 16 юли, от 22 часа. Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Максимални температури от 30° до 41° в последния ден от работната седмица
Максимални температури от 30° до 41° в последния ден от работната седмица
България се размина с финал на Балканиадата по волейбол за жени до 19 г. след загуба от Турция
България се размина с финал на Балканиадата по волейбол за жени до 19 г. след загуба от Турция