НОВИНИ

Изборите в САЩ: Обама на митинг в подкрепа на Байдън

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:50, 22.10.2020
Чете се за: 00:56 мин.
САЩ

Предизборната кампания в Съединените щети е на финалната права. Часове преди втория телевизионен дебат между претендентите за Белия дом, президентът Доналд Тръмп и неговият предшественик Барак Обама си отправиха взаимни критики по време на конкурентни митинги.

Барак Обама се появи за първи път в предизборната кампания, за да изрази подкрепата си за кандидата на демократите Джо Байдън. Той участва в митинг в Пенсилвания - един от щатите, смятани за ключови за изхода от президентските избори. Обама, който беше президент два мандата и е сред най-популярните фигури в Демократическата партия, порица настоящия държавен глава за политиката му за борба с COVID-19.

"Доналд Тръмп няма изведнъж да ни защити. Той дори не можа да предприеме елементарни мерки, за да защити себе си", каза Барак Обама, бивш президент на САЩ.

Както и досега в рамките на кампанията на Байдън, митингът във Филаделфия се проведе на открито и при ограничен брой хора. В този случай присъстващите слушаха речта на Обама в автомобилите си.

Доналд Тръмп не изневери на стила си и участва в многобройно предизборно събитие в Северна Каролина. И на свой ред отправи остри думи спрямо предшественика си.

"Президентът Обама агитира за сънливия Джо Байдън. Това добра новина ли е или лоша? Кажете ми! Предполагам, че е лоша. Не, добра е. Никой друг не е работил толкова усилено за нечестната Хилари Клинтън. Той беше навсякъде", каза Доналд Тръмп, президент на САЩ.

Тази вечер е финалният дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън. Той ще се състои в Нашвил и ще продължи 90 минути с шест основни теми. Този път ще бъдат изключвани микрофоните, когато някой от участниците не е на ред да отговаря на въпросите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават от 250 на 300 лв. помощта за учениците от 1-ви и 8-и клас
Увеличават от 250 на 300 лв. помощта за учениците от 1-ви и 8-и клас
Автогол донесе победата на Ливърпул в Амстердам
Автогол донесе победата на Ливърпул в Амстердам