НОВИНИ

Издирват младеж от Карлово, изчезнал около водопад Сучурум

bnt avatar logo
от БНТ
17:38, 07.05.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Обявиха за издирване 21-годишния Петър Лухов от Карлово. От полицията съобщиха, че младежът е в неизвестност от 5 май вечерта. Тогава за последно се е снимал край водопад Сучурум и е изпратил снимката на негова приятелка.

Сигнал в полицията първо подали момиче и момче, които са забелязали раницата на изчезналото момче на стълбите на моста в района на водопада в 1 ч след полунощ. През нощта родителите му също са подали молба в полицията, че синът им е изчезнал.

Петър Лухов се обадил на майка си на 5 май сутринта, че тръгва с приятели към местността "Кръста" над Карлово. Там по разкази на приятелите му е употребил два вида алкохол.

След като тръгнали да се прибират, той се разделил с тях и тръгнал сам по стръмна пътека, която води до водопада Сучурум. Казал им, че иска да се изкъпе. От там следите му се губят.

По думите на негови приятели е бил в неадекватно състояние. По-късно са намерени раницата, телефонът и дрехите на младежа, оставени близо до водопада.

Вчера са повикани водолази от пловдивската пожарна, но те не са могли да влязат в реката заради силното й течение и много студената вода. Днес издирването продължи в близост и по течението на Стара река.

В него участваха приятелите на Петър, доброволци и служители на НП "Централен Балкан".

Петър е безработен и е от известното спортно семейство на Иван и Величка Лухови, бивши състезатели по вдигане на тежести.

Автор: Станислава Христозова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заразените с COVID-19 у нас са 2-3 пъти повече, в сравнение с предишните дни
Заразените с COVID-19 у нас са 2-3 пъти повече, в сравнение с предишните дни
Правната комисия прие промените, които определят мерките след извънредното положение
Правната комисия прие промените, които определят мерките след извънредното положение