НОВИНИ

Изпълнителният комитет на БФС: Конгресът остава на 15 март

Изпратена е и покана за обявяването му в Търговския регистър

изпълнителния комитет бфс реши конгресът остава март пратена покана обявяването търговския регистър
bnt avatar logo
от БНТ
14:47, 26.01.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Членовете на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) препотвърдиха на днешната си среща дневния ред, датата и мястото за Общото събрание на централата.

По този начин провеждането на конгреса, на който се очаква да бъде избран новият президент на БФС, запазва датата 15 март, като от футболния съюз обявиха, че са отправили покана за вписване на събитието в Търговския регистър.

Ето го и официалното съобщение на БФС:

"На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз препотвърди дневния ред, датата и мястото на Общото събрание на сдружението, както и поканата за обявяване в Търговския регистър.

Членовете на ИК също така приеха предложението на Професионалната футболна лига за разпределение на ежегодните солидарни плащания от УЕФА. За сезон 2022/23 България е генерирала общо 2 523 000 евро, които ще бъдат разпределени поравно както следва: 60 процента за представителите на Първа професионална лига (по 100 920 евро на клуб), 30 процента за представителите на Втора професионална лига (по 50 460 евро на клуб), и 10 процента за 60-те представителя на Трета лига (по 4 205 евро на клуб).

Общият сбор на солидарните плащания от УЕФА, разпределяни между клубовете, регистрира огромен ръст, като за сравнение общата сума, генерирана за сезон 2010/11, е 296 хиляди евро.

Изпълнителният комитет прие и разпределението на солидарните плащания в женския футбол, според което всеки клуб в държавното първенство ще получи по 10 294 евро", информираха от БФС.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самуил Донков спечели сребро на Световната купа по спортна стрелба в Кайро
Самуил Донков спечели сребро на Световната купа по спортна стрелба в Кайро
ЦСКА привлече крайния бранител Мартин Стойчев
ЦСКА привлече крайния бранител Мартин Стойчев