НОВИНИ

Джан Пиеро Гасперини: Вложихме всичко в тези два мача с Ливърпул и сега сме много щастливи

Джан Пиеро Гасперини
Снимка: Facebook / Atalanta Bergamasca Calcio
bnt avatar logo
от БНТ
10:05, 19.04.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини не скри радостта си след отстраняването на Ливърпул в турнира Лига Европа, което осигури на "бергамаските" място в полуфиналите на състезанието.

След двубоя Гасперини призна, че неговият тим е "вложил всичко в тези двата мача" и всички са много щастливи от големия успех

"Елиминирахме страхотен треньор и страхотен отбор. Вложихме всичко в тези два мача - на първо място сърцата си и сега сме много щастливи. Днес, след този бърз гол в началото, показахме фантастична игра, а трибуните много ни помогнаха. Трябваше да вкараме - имахме възможности за гол, както в Ливърпул. Беше малко луд мач. Има различни начини за игра в защита - да се браним дълбоко в нашата половина или да пресираме високо. И ние се спряхме на последния от тези варианти. Бяхме силни физически и поддържахме темпото", коментира италианският специалист.

Треньорът на Аталанта сподели още, че елиминирането на Ливърпул със сигурност се нарежда на едно от челните места в неговата кариера.

"Може да не съм имал купи в кариерата си, но имам няколко медала и мисля, че отстраняването на Ливърпул също заслужава медал. Няма съмнение, че искаме да спечелим нещо, но купата също е свързана с единството на тези момчета. На полувремето ги попитах дали искат да се върнат малко назад и да се защитават по-дълбоко, ако са под напрежение, и те казаха, че изобщо не искат. За мен това вече е трофей, защото те мислят по същия начин като мен", завърши Джан Пиеро Гасперини.

Класирането на "черно-сините" за полуфиналите в Лига Европа отбеляза и завръщането на клуба сред най-добрите четири в дадена европейска клубна надпревара за пръв път от 36 години насам. През сезон 1987/88 Аталанта достига до голямата четворка на вече несъществуващото състезание за Купата на носителите на национални купи, където обаче губи с общ резултат 2:4 от белгийския Мехелен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са реакциите на атаката срещу Иран
Какви са реакциите на атаката срещу Иран
Кампанията на БНТ "Даряваш кръв – даряваш живот" приключва с акция в София
Кампанията на БНТ "Даряваш кръв – даряваш живот" приключва с акция в София