НОВИНИ

Джеймс Милнър подписа нов договор с Ливърпул

джеймс милнър подписа нов договор ливърпул
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:37, 06.06.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият национал на Англия Джеймс Милнър ще се състезава за клубния си Ливръпул и през следващата футболна кампания, след като подписа контракт за една година с "мърсисайдци".

От "Анфийлд" побързаха да се споразумеят за нов договор с 36-годишния полузащитник, тъй като предишният му изтичаше в края на месеца и Милнър можеше да напусне като свободен агент.

Откакто пристигна в Ливърпул като свободен агент през 2015 година, Милнър помогна на отбора на Юрген Клоп да спечели Висшата лига, Шампионската лига, Световното клубно първенство, Суперкупата на УЕФА и през миналия сезон Купата на Англия и Купата на Футболната лига.

Решението на полузащитника да удължи престоя на "Анфийлд" е било повлияно от вярата му в потенциала на "червените" да се състезават отново за големи отличия и през следващия сезон.

"Много съм доволен, че оставам за още един сезон. Никога не съм приемал да играя за този клуб за даденост и никога няма да го направя. Основно чувство за мен, и жизнено важно в процеса, беше вярата, че все още мога да допринеса за отбора. Мениджърът бе голям фактор за удължаването на договора ми", заяви футболистът пред клубния сайт на "мърсисайдци".

"В крайна сметка това беше решение, което взех, с подкрепата на семейството ми, въз основа на качеството на хората в клуба - съотборници ми, заедно мениджъра и треньорите. Плюс брилянтния персонал на тренировъчната площадка и всички хора, които правят екипа такъв, какъвто е", каза Милнър.

"Докато все още мога да играя своята роля в отбора, няма лесно да се отървете от мен", категоричен е той.

"Миналият сезон беше невероятен, въпреки че нямаше завършека, на който се надявахме. Но мисля, че това само ще ни направи още по-гладни за повече успех, честно казано. Почувствах това след парада и това също изигра роля при вземането на решения. Това е уникален клуб", завърши Джеймс Милнър.

С екипа на Ливърпул, Милнър е изиграл 289 срещи, като е отбелязал 26 попадения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русе се възстановява от сутрешната буря, над 300 служители разчистват щетите
Русе се възстановява от сутрешната буря, над 300 служители разчистват щетите
ТИР се вряза в къща в монтанското село Доктор Йосифово
ТИР се вряза в къща в монтанското село Доктор Йосифово