НОВИНИ

Как протичат шофьорските курсове в условията на коронавирус?

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:42, 04.05.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Шофьорските курсове са възстановени, но при строги мерки за безопасност.

Днес за първи път от близо два месеца , автошколите в страната започнаха да обучават бъдещи шофьори. Изпитите по кормуване ще могат да се провеждат от 11 май.

Как протичат шофьорските курсове в условията на коронавирус?

Часовете при автоинструктора Йонко Иванов вече започват с здрав с лакът. Преди да седне курсистът зад волана, автомобилът щателно е дезинфекциран.

Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка: Колата се дезинфекцира, дръжките на вратите, на четирите места, въпреки че повече от един човек няма да се качва в автомобила. Дезинфекция на ръцете, дезинфекция на ръкавиците, дезинфекция на волана, на лоста.

Курсистът трябва да носи маска и ръкавици, а неговият инструктор е снабден и със специално облекло.

Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка: Бяхме подготвени за този момент и мисля, че всичките мерки, които са записани ще бъдат спазвани от нашите колеги.

Извънредното положение заварило 18-годишният Едмон малко преди да се яви на шофьорските изпити. Притеснява се как ще навакса позабравените знания и умения.

Едмон Лазаров: Доста голяма част от информацията явно съм я забравил и трябва да си преговарям адски много неща, особено за листовките.

Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка: Всичко, което са стигнали до финала, 20ти, 22ри час започваме от начало да повтаряме нещата.

И след близо 2 месеца прекъсваме Едмон започна обучението си почти от А и Б в шофирането.

По изчисления на бранша около 40% от автошколите в страната са пред фалит, защото в извънредното положение не са имали никакви приходи, а разходите им не са спирали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Обезглавени" дървета по поречието на река Тунджа
"Обезглавени" дървета по поречието на река Тунджа
Парк Бачиново в Благоевград се напълни със спортуващи след отпускане на мерките
Парк Бачиново в Благоевград се напълни със спортуващи след отпускане на мерките