НОВИНИ

Какви са промените в служебния кабинет "Донев 2"

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
09:49, 02.02.2023 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на ново служебно правителство. Прави впечатление, че всички досегашни министри запазват поста си с изключение на министъра на културата. На мястото на Велислав Минеков е назначен диригентът Найден Тодоров.

Служебен министър-председател, както президентът Радев вече обяви, остава Гълъб Донев.

Местата си запазват и вицепремиерите Атанас Пеканов - по управление на европейските средства, Лазар Лазаров - по социалните политики и министър на труда и социалната политика, Христо Алексиев - по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията и Иван Демерджиев - по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи.

Единствената промяна е в Министерството на културата. Там Велислав Минеков отстъпва мястото си на Найден Тодоров. Той е диригент и мениджър в областта на културата, бил е директор на операта в Русе, а от 2017 г. е директор на Софийската филхармония.

Служебен министър на финансите остава Росица Велкова-Желева, на отбраната - Димитър Стоянов. Министър на здравеопазването ще продължи да бъде Асен Меджидиев, а на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Министър на образованието и науката остава Сашо Пенов, на външните работи - Николай Милков, на правосъдието - Крум Зарков и на околната среда - Росица Карамфилова-Благова.

Явор Гечев остава министър на земеделието, Никола Стоянов - на икономиката, Росен Христов - на енергетиката и Александър Пулев на иновациите.

Илин Димитров продължава да бъде министър на туризма, Весела Лечева - на младежта и спорта и Георги Тодоров - на електронното управление.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала наБНТТ вYouTubee

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лора Славчева: Притеснението ни повлия доста
Лора Славчева: Притеснението ни повлия доста
Борислав Крачанов: Важно е момичетата да натрупат опит и самочувствие
Борислав Крачанов: Важно е момичетата да натрупат опит и самочувствие