НОВИНИ

Камерън Нори и Холгер Руне са четвъртфиналисти на турнира по тенис в Лондон

Холгер Руне
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:41, 22.06.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Тенис
Слушай новината

Първата ракета на Великобритания Камерън Нори преодоля сет пасив, но успя да се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на трева "Куинс Клъб" в Лондон.

Петият поставен в схемата Нори победи австралиеца Джордан Томпсън с 4:6, 6:3, 6:2 за близо два часа на корта.

Световният №76 Томпсън направи един пробив по пътя си към успеха в първия сет. Нори обаче взе подаването му за 4:2 във втората част и изравни, а в третия сет доминираше изцяло и след нови два пробива затвори мача.

"Мисля, че беше перфектен мач. Джордан наистина харесва тревата и в първия сет изигра няколко добри точки, за да ме победи. Мисля, че играх страхотно, така че не трябваше да променям твърде много. Излязох с много енергия в третия сет и това ми помогна. Наистина е добре да си толкова постоянен, но винаги искаш повече като тенисист. Искам да продължа да постигам повече, особено в по-големите турнири", каза британецът.

Нори трябваше да играе на двойки с Анди Мъри в Лондон, но двукратният шампион на "Уимбълдън", който загуби на сингъл във вторник, се оттегли поради преумора.

"Той ми изпрати съобщение тази сутрин. Би било хубаво да играя с него, но го разбирам. Той е изиграл много мачове и виждам, че е насочил поглед към "Уимбълдън". Той иска да е свеж за тогава", коментира Нори.

В спор за място на полуфиналите той ще играе със Себастиан Корда.

22-годишният американец Корда победи №4 в схемата Франсис Тиафо (САЩ) със 7:6(2), 6:3 и прекъсна успешната му серия на трета. Тиафо спечели титлата в Щутгарт през миналата седмица.

№2 в схемата Холгер Руне (Дания) елиминира участващия с "уайлд кард" представител на домакините Райън Пенистън с 6:3, 6:4 при дебюта си в турнира.

Руне вече има две победи на трева. Той никога не беше печелил на тази настилка като професионалист преди тази седмица, след като загуби в първия кръг три пъти миналата година, включително на "Уимбълдън".

На четвъртфиналите датчанинът ще излезе срещу №6 Лоренцо Музети (Италия), който надделя над Бен Шелтън (САЩ) с 6:4, 4:6, 6:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бум на комари в Русе - общинските власти със спешни мерки
Бум на комари в Русе - общинските власти със спешни мерки
Трима българи започват участието си на европейското първенство по джудо за кадети
Трима българи започват участието си на европейското първенство по джудо за кадети