НОВИНИ

Карло Анчелоти: Очаква ни много труден мач, Наполи е един от най-добрите отбори в Италия

карло анчелоти искаме положителен резултат манчестър сити изглежда неудържим
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
07:14, 03.10.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Реал Мадрид ще се изправи срещу един от най-добрите отбори в Италия и това ще бъде най-трудният мач за тима в груповата фаза на Шампионската лига. Това каза старши треньорът на "белите" Карло Анчелоти преди гостуването на Наполи тази вечер във втория кръг на същинската фаза на турнира.

Реал, който се стреми към рекордна 15-а титла на Европа, спечели с 1:0 при домакинството си на Унион Берлин в първия мач от надпреварата, докато Наполи победи с 2:1 при гостуването си на Спортинг Брага. Така мачът на стадион "Диего Марадона" днес може да се окаже ключов за първата позиция в група "С".

"Излизаме срещу един от най-добрите отбори в Италия. Миналата година те се справиха много добре, станаха шампиони на Италия. Очаквам един равностоен мач на високо ниво", заяви Анчелоти, който преди няколко години бе начело на тима от Неапол.

"Като треньор тук имах доста позитивни моменти, а и градът е страхотен. Имаше и кофти ситуации, но аз съм запазил само хубавите спомени", добави италианският специалист.

"Връзката ми с клуба Наполи обаче не е добра и не виждам смисъл да се връщам към нея. Мисля, че раздялата ни през 2019 година беше от полза за мен, защото две години по-късно успях да се върна в най-добрия клуб в света", добави Анчелоти, който бе начело на Наполи между 2018 и 2019 година.

Последната среща между Реал и Наполи е от пролетта на 2017 година. Тогава испанският тим спечели и двата мача с по 3:1, а след това стигна и до трофея под ръководството на Зинедин Зидан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция след наводненията: Волос е на ръба на хуманитарна криза
Гърция след наводненията: Волос е на ръба на хуманитарна криза
Светият Синод с официална позиция относно казуса с Руската църква в София
Светият Синод с официална позиция относно казуса с Руската църква в София