НОВИНИ

Карло Анчелоти за Мбапе: Не, изключвам го на 100%, селекцията ни приключи

карло анчелоти хубаво чуя бразиля нужда мен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:07, 24.08.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти беше категоричен, че това лято клубът няма да привлича повече нови футболисти.

Анчелоти говори на пресконференция преди утрешния мач със Селта в Примера дивисион.

Когато го попитаха по-конкретно за нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе, той заяви: "Не, изключвам го на 100%. Нашият отбор е затворен и играчите мислят за нашия сезон и представянето ни в него.“

Италианецът разкри, че ветеранът Лука Модрич не е никак щастлив от факта, че все по-рядко играе. През септември халфът ще навърши 38 години, но все пак отказа трансфер в Саудитска Арабия, за да остане на “Бернабеу”.

“Лука вече реши какво иска. За него е необичайно да не играе постояно, както е било винаги. Очевидно е, че не е доволен, но е добре. Модрич ще помага. За всички, дори и за мен, е странно, че Лука не е титуляр, но той ще има своята роля”, убеден е Анчелоти.

Анчелоти също каза, че новото попълнение Кепа Арисабалага, който се присъедини под наем от Челси, ще дебютира на вратата в първия домакински мач на Реал за сезона. Андрий Лунин беше вратар при първите две победи на Реал, след като Тибо Куртоа претърпя операция на скъсана предна кръстна връзка на лявото коляно.

Анчелоти говори и за трансформацията в играта на Винисиус Жуниор и Родриго, които привикват към новата схема на игра с двама централни нападатели и Джуд Белингам зад тях. До миналия сезон бразилците действаха основно на крилата.

“Според мен Родриго няма никакъв проблем, защото той и без това е свикнал по-често да играе по-навътре в полето. Винисиус пък бързо се адаптира. Истината е, че не пришпорвам никого. Вини има нужните качества, за да избира как точно да действа. Смятам, че ако е по-близо до вратата, ще получава повече възможности за попадение. Там дори ще може да реализира само с едино докосване, докато ако се намира извън наказателното поле, няма да може да го прави. Имах състезател като Филипо Индзаги, който заби 200 от общо 300 гола с едно докосване. Не казвам, че нещата са сходни, но Винисиус трябва да се научи да се движи повече в наказателното поле”, обясни треньорът.

Бившият наставник на Ювентус и Милан е очарован и от прогреса на Белингам, който много скоро след трансфера си демонстрира, че се чувства отлично.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един човек е пострадал при жп инцидент между Чирпан и с. Спасово
Един човек е пострадал при жп инцидент между Чирпан и с. Спасово
Цветан Соколов: Очаквам да играем хубав волейбол, всеки един отбор от групата е конкурент за първото място
Цветан Соколов: Очаквам да играем хубав волейбол, всеки един отбор от групата е конкурент за първото място