НОВИНИ

Карлос Алкарас даде само седем гейма на Лоренцо Музети и за втора поредна година ще играе в четвъртфиналите на "Ролан Гарос"

карлос алкарас даде седем гейма лоренцо музети втора поредна година играе четвъртфиналите ролан гарос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:54, 04.06.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Водачът в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас победи с 6:3, 6:2, 6:2 италианеца Лоренцо Музети и за втора поредна година ще играе на четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция.

Сблъсъкът между Алкарас и Музети се очакваше с огромен интерес, тъй като и двамата са специалисти в играта на клей, а освен това са определяни и като две от големите звезди на тениса за бъдещето. Интрига в срещата обаче нямаше, тъй като испанецът бе с класи над съперника си в днешния ден.

Единствените проблеми за Алкарас дойдоха в първите минути на мача, когато той допусна изоставане от 0:2 гейма. Испанецът обаче бързо забрави лошия старт и последваха пет поредни гейма на сметката му, които го изведоха към успех в първия сет с 6:3.

Вторият сет също започна с размяна на пробиви, но след това Алкарас спечели четири поредни гейма, за да фиксира резултат от 6:2.

Музети показа желание да промени нещо в началото на третия сет, в който пропусна два брейкбола, които можеха да му дадат аванс от 2:0 гейма. Вместо това обаче италианецът се пропука при първия шанс за пробив на съперника си в петия гейм, след което мачът се доигра, за да завърши само 2 часа и 8 минути след началото му.

В четвъртфиналите водачът в схемата Алкарас ще срещне или поставения под номер 5 в схемата Стефанос Циципас от Гърция, или австрийския квалификант Себастиан Офнер, които играят в последния осминафинал за деня при мъжете.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бруно Бекман специално за БНТ: Руски ракетни удари срещу Украйна навръх Петдесетница
Бруно Бекман специално за БНТ: Руски ракетни удари срещу Украйна навръх Петдесетница
Елина Свитолина и Каролина Мухова се класираха на четвъртфиналите на "Ролан Гарос"
Елина Свитолина и Каролина Мухова се класираха на четвъртфиналите на "Ролан Гарос"