НОВИНИ

Карлос Насар с впечатляващо завръщане на подиума

Българинът събра двубой от 385 кг, за да помогне на своя клубен тим в Германия да стигне до победа. За Насар това беше първо състезание след няколкомесечна пауза, след като през пролетта щангистът претърпя инцидент, при който скъса ахилес

карлос насар впечатляващо завръщане подиума
bnt avatar logo
от БНТ
16:02, 05.11.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейският шампион в категория до 89 кг във вдигането на тежести Карлос Насар направи впечатляващо завръщане на подиума в първото си състезание извън България след претърпяния през пролетта инцидент, при който скъса ахилеса си.

Родният щангист помогна на своя тим ТШФ Хайнсхайм при успеха над Бьобинген в среща от група "С" на германската Втора Бундеслига. Насар завърши състезанието с двубой от 385 кг.

В изхвърлянето 19-годишният българин завърши със 170 кг, докато в изтласкването се справи с 215 кг, а любопитното е, че тези му постижения щяха да му донесат второ място на последното европейско първенство, на което той взе златото с 395 кг общо.

Постижението на Карлос Насар бе и най-силното за деня изобщо и то донесе на отбора му 206,8 точки - близо една трета от общия брой от 684,8.

Другият българин в състава на ТШФ Хайнсхайм Габриел Маринов, който влезе в състава на мястото на контузения Божидар Андреев, също се поздрави със силен резултат. Той записа двубой от 280 килограма след 120 в изхвърлянето и 160 в изтласкването. През пролетта 20-годишният Маринов взе бронз в изтласкването в категория до 61 килограма на европейското първенство със 154 килограма. Постижението на Маринов донесе на Хайнсхайм 159 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерски съвет се събира извънредно утре, за да разгледа данъчните закони
Министерски съвет се събира извънредно утре, за да разгледа данъчните закони
Антон Ризов и Таня Ризова завършиха на първо място в микса на пушка на надпреварата в Хърватия
Антон Ризов и Таня Ризова завършиха на първо място в микса на пушка на надпреварата в Хърватия