НОВИНИ

Казината в Лас Вегас отварят отново врати на 4 юни

казината лас вегас отварят отново врати юни
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
23:08, 27.05.2020
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Казината в Лас Вегас, затворени над два месеца заради пандемията, ще могат да се отворят отново постепенно от следващата седмица, при условие че ограничат капацитета си и прилагат подходящи санитарни мерки, съобщи губернаторът на Невада.

Губернаторът Стив Сисолак взе решение да разреши отварянето на казината отново на 4 юни, след като се срещна със здравните експерти и комисията за контрол на игрите в Невада.

"Каним посетители от цялата страна да дойдат тук, за да се забавляват добре, както преди, но ще бъдем разумни и внимателни", каза той пред журналисти, твърдейки, че е взел "всички възможни предпазни мерки “.

"Не мисля, че ще намерите по-безопасно място от Лас Вегас на 4 юни, с протоколите, които имаме, тестовете, които имаме, и проследяването, което ще бъде извършено дотогава", настоя Стив Сисолак.

В своите препоръки, комисията препоръчва ограничаване наполовина на капацитета на заведенията и да не се допускат повече от трима души на игралните маси, а също така поиска премахването на един от два стола в редиците на игралните автомати, за да се осигури физическо дистанциране.

Някои служители изразиха загриженост за рисковете от възобновяване на дейността.

"Това е въпрос на живот и смърт за служителите. Призоваваме всички да бъдат изключително предпазливи", заявяват от влиятелния профсъюз, който представлява около 60 000 работници в сектора на хотелиерството и казината.

По-специално синдикатът иска редовно тестване на служителите и осигурено защитно облекло (ръкавици, маски и т.н.). Повечето големи казина са разработили планове за възстановяване при бедствия, които включват такива мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историческата мисия на Space X и NASA се отлага за 30 май
Историческата мисия на Space X и NASA се отлага за 30 май
Чилийка на 111 години победи коронавируса
Чилийка на 111 години победи коронавируса