НОВИНИ

Километрични опашки на изходите на София, полицията върна хиляди автомобили (ОБЗОР)

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:14, 25.04.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Километрични колони от коли на изходите на София. По данни на МВР само за вчерашния ден на пропускателните пунктове край столицата са подадени над 35 000 декларации, а полицаите са върнали повече от 2000 автомобила.

Опашката изхода на София на магистрала "Тракия" днес е значително по-малка от вчерашния ден. Полицаите, както на всички пунктове в страната, проверяват чрез декларации по какви причини хората искат да напуснат столицата.

Пред нашия екип днес пътуващите най-често коментираха, че отиват на работа, до възрастен роднина или да си приберат децата от провинцията. Заради задръстванията на някои от тях се наложи да чакат около два часа, за да излязат от София.

Преди обед опашката от автомобили на магистрала "Тракия" надхвърляше 2 км. Посещението при възрастни роднини за снабдяване с лекарства и работни ангажименти най-често бяха посочвани като причина за пътуване.
Около 2 км достигаше и колоната на магистрала "Хемус", а хората отново чакаха дълго, за да напуснат столицата.

Очаква се трафикът да бъде още по-натоварен в неделя, но на влизане в столицата, когато хиляди автомобили ще се върнат обратно.

От полицията напомнят на хората да бъдат съвестни и коректно да посочват в декларациите причините за пътуването си. Декларациите подлежат на проверки, а тези, които попълват неверни данни ще бъдат санкционирани.
По данни на МВР до момента над 1100 са досъдебните производства за фалшиви декларации за напускането на София по празниците.

За сега са проверени повече от 17 000 декларации. При близо 800 от тях като хората са посочили като причина за пътуване до работа, въпреки че нямат сключен трудов договор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разрешен ли е достъпът до обществени паркове в европейските държави
Разрешен ли е достъпът до обществени паркове в европейските държави
Подготвят режим за отваряне на големите паркове в София
Подготвят режим за отваряне на големите паркове в София