НОВИНИ

Кирил Десподов: Много изстрадана титла, заслужавам да изляза отново в Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:21, 08.06.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
кирил десподов изстрадана титла заслужавам изляза отново европа
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Капитанът на Лудогорец Кирил Десподов застана пред журналистите след успеха с 1:0 срещу Черно море във Варна, който донесе и 12-ата поредна титла на България във витрината на разградчани.

Десподов сподели, че двубоят във Варна определено е бил "много тежък" и като цяло определи спечелената титла като "много изстрадана".

"Беше много тежък мач с Черно море. Момчетата играха на ръба на възможностите си. Ние бяхме спокойни, важни бяха трите точки и ще празнуваме сега 12-ата титла. Само на полувремето имахме информация за мача в София. Ние не сме интересували от резултата в София, а да спечелим нашия – казах го и в съблекалнята на момчетата", започна футболист №1 на България през последните две години.

"Мисля, че е доста изстрадана тази титла, защото загубихме страшно много точки. Играехме на много фронтове. Нормално е да се натрупа умора и концентрацията да ни падне в един момент. Когато дойде господин Петев, той мотивира отбора, защото по мое мнение при предишния треньор не беше така", каза още той.

Звездата на Лудогорец се обърна и към своя бивш клуб ЦСКА, за да ги поздрави за мъжката игра в хода на целия сезон и освен това говори и за критиките по свой адрес от страна на част от феновете.

"Искам да честитя на ЦСКА, че играха като мъже цял сезон. Знам, че в момента е кофти, но трябва да има конкуренция, за да израства българския футбол. Виждате тази година колко беше интересно първенство", каза Десподов.

"Цяла България ме мрази, но не ми пука. Който каквото иска да мисли – свободна държава сме", допълни капитанът на "орлите".

Накрая българският футболист говори и за своето бъдеще, намеквайки, че неговото желание е отново да играе за отбор от Европа, въпреки че не разкри дали вече конкретни предложения към него.

"Не знам дали ще играя в Шампионска лига. Сега предстои малко почивка. След това имам национален отбор. Ще видим. Може пък това да ми е последния мач за Лудогорец, нищо не се знае. Няма да говоря дали имам или нямам оферти. Просто казвам, че съм си заявил моето желание пред директорите в клуба, те знаят какво е моето желание. Нормално е да искам да изляза в Европа. С оглед статистиката, която направих този сезон, това е най-добрия ми сезон, откакто играя футбол. Заслужавам да изляза отново в Европа и се надявам да уважат това, което искам", завърши Кирил Десподов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денвър Нъгетс надви Маями като гост и отново поведе в битката за титлата в НБА
Денвър Нъгетс надви Маями като гост и отново поведе в битката за титлата в НБА
Любомир Каримански: Притеснително е, че правителството не представи управленска програма
Любомир Каримански: Притеснително е, че правителството не представи управленска програма